BP var inde og se SKAM 3

Olivia, har set alle tv-sæsoner samt alle teateropsætninger af Skam på Avenue-T.

Fotos: Zuhal Kocan

Jeg synes, at de i stykket formåede at bruge scenen rigtig godt, både ved at bruge store dele af lokalet som scene, men også ved at udfylde scenen godt, taget i betragtning af, at der få skuespillere. Skuespillerne, der havde flere forskellige roller, fik skiftene mellem deres karakterer til at fungere rigtig godt, gennem ret simple virkemidler, såsom at ændre på enkelte beklædningsdele. Dertil kommer, at de var gode til at spille alle deres roller, og på trods af store forskelligheder heri, og man havde på intet tidspunkt en fornemmelse af, at karaktererne var overfladisk portrætteret. Det eneste, jeg rigtig har at sætte på det er, at de beskeder, der bliver sendt mellem karaktererne, blev læst højt, hvilket jeg synes til tider blev en smule uoverskueligt, dette skal dog nok ses i lyset af, at de i de tidligere sæsoner har vist disse beskeder på skærme i stedet. Dette er dog kun en mindre detalje og på ingen måde noget, der ødelægger stykket. Desuden kan det siges, at stykket, ligesom de foregående sæsoner, holder sig tæt på Tv-serien, men at det dog stadig er værd at tage ind at se, da det er utrolig godt produceret og virkelig formår, at få tilskuerne med ind i stemninger og karakterernes dilemmaer.

 Jeg hedder Asta og dette stykke skam 3 er min Aller første gang med skam

Stykket var virkelig godt og nok noget mange kunne relatere til, og hvis ikke man kan det er det stadig et helt vildt godt stykke. Der er spænding og en god historie bag og jeg syntes virkelig at de har taget de bedste dele af tv serien med. Stykket er meget positivt fordi den handler om at man skal lære sig selv at kende og have selv anerkendelse i stedet for alle andres anerkendelse hvilket jeg syntes er en virkelig godt fordi det kan måske påvirke børn og unge til at andres meninger om en ikke er nær så vigtige som ens egen. Det havde også et meget godt syn på at det er okay at være anderledes. Skuespillerne var også virkelig gode de formåede at gøre stykket meget interessant selv i de stille scener. Skuespillerne var rigtig gode og spillede alle deres roller virkelig godt. Man kunne også se de nød at være på scenen. Den kan anbefales!

Freja har set hele TV-serien og Skam 2 og 3 på teateret.

Som Olivia og Asta er kommet ind på, var både sceneopsætning, teknik, skuespillet og temaet virkelig godt sat op og gennemtænkt. Men som en stor bonus var BP ikke kun inde og se selve stykket, vi fik også lov til at komme om bag kulisserne og møde/interviewe nogle af de fantastiske skuespillere. Her var det tydeligt at passionen på scenen ikke kun kom af skuespil, men også fordi de virkelig holdt af det stykke de havde givet liv. De tre vi fik lov at snakke med, var alle fyldt med entusiasme og tanker om selve stykket og de karaktere de nu hver især spillede. En af dem var endda kommet ind som erstatning og havde lært alle sine roller, kun tre dage før præmiere! Det er mega fedt at se, at folkene bag stykket var lige så fulde af kærlighed for stykket, og kun fik os til at forelske os i det endnu mere. De var tydeligvis stolte over produktet og det var også fuldt ud fortjent:).

Jeg glæder mig personligt allerede til at der bliver lavet et stykke for SKAM sæson 4 (pls lav sæson 4). Nu må vi bare krydse fingre og håbe at nogle af de skuespillere vi mødte, også har lyst til at være med igen. Jeg var helt vilde med dem, og jeg håber at de alle fortsat vil have den passion vi så i stykket og bag scenen, og videre give det i alt de kommer med i.

Emma har set serien og to af teaterstykkerne:

Isaak og Even. Even og Isaak. Bp har været inde og se Skam 3 og det var noget af en oplevelse. Det er min anden gange inde og se Skam og som den forhenværende gang var det en fornøjelse. I 1. sæson var hovedpersonerne Eva og Jonas og stykket omhandlede deres turbulente gymnasieforhold. Sæson 3. tager så udgangspunkt i Jonas ven Isak og hvordan Isak er ved danne sin egen identitet. Skuespillerne i stykket er i stand at leve sig ind i deres roller og også påtage sig flere roller endda. Personligt vil jeg især påpege kemien mellem de to hovedroller. Deres sammenspil sørgede for at man som tilskuer følte, at man overværede et meget intimt øjeblik imellem et kærestepar. Også birollerne i stykket formode at bidrage til fortællingen blandt andet med sjove onelineres. Så som tilskuere syntes jeg at det at overvære stykket tage sociale problematikker op, såsom seksualitet, mentalt helbred og ungdomskultur, er fantastisk. Budskaberne igennem stykket er klare og bliver serveret i overskuelige doser for tilskuerne, uden for meget fakta eller for meget useriøsitet. Jeg sad tilbage efter stykket med masser at tænke på og reflektere over. Derfor synes jeg at Skam 3 var særdeles vellykket mht at oplyse, underholde og ikke mindst holde sig tro til tv serien. Jeg ville derfor klart anbefale Skam teaterstykket til Skam entusiaster. Og glæder mig også til at se om skam 4 bliver opført. (plz lad det ske) Emma-Oline 17 år

Efter stykket mødte vi skuespillerne. Der kommer et interview senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.