5 piger styrer klassen

I min klasse går der 5 piger, der er meget forfinede og snobbede, så det halve kan være nok.

De styrer hele klassen!

Jeg hader dem.

Hvad kan man gøre ved det?

De andre i klassen lader som ingen ting.

V.h.

P.. 13 (navn slettet af red.)

Svar

Hej P..på 13 år.

Det er normalt meget typisk at opleve, at der er en gruppe af piger, som er de “populære,” som prøver at styre det hele. Sådan nogen havde vi også i min klasse – og de gjorde mit liv til et helvede. Til tider ville de snakke med en, kun for at afvise en blankt det næste. Og man vidste aldrig, om man var venner med dem eller ej.

Det bedste at gøre, er sådan set ikke at give dem mere magt, end de har. Det kan også være farligt at stå op imod dem. Som du selv skriver, har de tendens til at styre hele klassen. Man kan uheldigvis ikke ændre andre mennesker særlig nemt.

Mit bedste råd til dig er, at lade dig vær med at gå på af dem. I vores klasse ændrede forholdene sig fuldstændig, især når os “udkast” blev ligeglade med at skulle accepteres af dem. Så lad vær med at søge deres opmærksomhed. Det er ikke det samme som at ignorere dem, men at du melder dig ud af deres “kongerige,” er en god start.

Du bør nok også snakke med dine venner rundt om dig, hvordan de har det, og om de har det på samme måde. Husk nu – det er ikke fordi, at i skal gå hen og udelukke dem lige pludselig. Det har de heller ikke fortjent. Hvis der er flere der føler, at det er et problem, så tag eventuelt fat i jeres klasselærer, og forklar problemet.

Klasselæreren kan måske virke som et mærkeligt forslag, men de er faktisk dybt interesseret i klassens velvære. Det kan derfor betale sig at snakke med dem, da de kan have forskellige forslag og forbedringer man kan prøve.

Hvis du stadig føler, at det er slemt, så skal du være velkommen til at skrive herind igen!

Med venlig hilsen og god jul,

Oliver – 19 år