Kan ikke lide sit navn

Hej, jeg hedder XXXXXXX (navn slettet af red.) og er ked af mit navn og mange griner også af mig.
Jeg vil gerne hedde noget andet og gerne Anton eller Rasmus.
Jeg blev opkaldt efter min farfar, men jeg har aldrig kendt ham.
Synes i ikke også, det er tarveligt af mine forældre?
Hvornår kan jeg ændre navnet?
Hilsen
Drengen 15 år

Svar

Hej drengen
Det er muligt for dig at ændre navn nu, men det er dog forudsat at dine forældre er med inde over, da det i sidste ende kræver deres accept.
Du kommer altså til, hvis det da skal være nu, du vil ændre navn, at snakke med dine forældre.
En anden mulighed kan dog også være, at du venter til du flyder 18, hvor du selv kan foretage navneskift uden dine forældre er med inde over.
Dog vil jeg overveje det grundigt først, da der jo er lagt en masse historier i dit navn og det er jo kun givet til dig i en god mening. Din identitet er højst sandsynligt bygget op på dit navn. Og at folk griner af dig, er selvfølgelig ikke rart, men lad ikke dem påvirke din beslutning. Få dem hellere til at holde op via din lærer og/eller dine forældre beder dem om at stoppe eller lignende.
Jeg håber, du finder en løsning. Skriv gerne igen, hvis du har behov for det.
Hilsen
Olivia 15 år, BP