Keder sig allerede i skolen

Allerede nu keder jeg mig i skolen …………. gab gab!!
Hvad kan jeg gøre for at få det sjovere i skolen?
Vi er 26 i klassen – flest piger. Mine lærere er mest over 50 år … gab gab igen, så er de ikke lige helt så fede i det…
Har 2 veninder i klassen og det er godt 🙂
Jeg er kæreste med en fra en klasse over.
Hilsen
A-L 14 år, 8 kl.

Svar

Hej A.L 🙂
Ja, skolen kan til tider virke virkelig kedelig – især hvis man ikke finder emnet interessant. Jeg ville ønske, at der fandtes et magisk trick, men desværre er det op til jer- og jeres lærere, at gøre undervisningen interessant.

Lærerne er normalt meget glade for feedback de kan bruge til noget. Hvis du virkelig mener, at det er kedeligt, og du mener, at det kan gøres bedre, så prøv at kig på de lærere og de fag, hvor tingene er sjove. Prøv at skrive ned, hvad det er, der gør det interessant. Ting som lærerne gør, der gør det sjovt.

Prøv så at gøre det samme med de kedelige lærere. Er deres undervisning anderledes? Bruger de for meget tid på tavlen, så man falder i søvn?

Prøv så at tage fat i dine lærere, og snak med dem. Pas på med at kritisere dem, for de gør trods alt deres bedste – men prøv at høre dem ad, om de ikke kan gøre det anderledes.

Et eksempel fra mig er tysk: Der skulle vi lære at bøje i nutid. Der kastede vi en bold, og der skulle den, der greb bolden, skulle sige “Ich bin,” den næste ville så sige “Du bist,” og sådan fortsatte det. Det gjorde det lidt mere sjovt 🙂

Prøv eventuelt selv at finde på ting man kan lave, og kom med forslag. Men husk at komme med kritik og feedback der kan bruges. At sige “Det her er kedeligt,” er ikke godt nok. Hvorfor er det kedeligt? Hvordan gør man det interessant? Prøv de spørgsmål, og snak eventuelt med dine veninder om nogen idéer 🙂

Held og lykke fremover!
Venlig hilsen,
Oliver 18 år, BP