Elsker politik og gode diskussioner

Jeg har det bare sådan at jeg har nok i mig selv og mange vil nok sige at jeg er nørdet og professoragtig, men jeg har det godt med det.

Jeg elsker at læse og jeg elsker politik og der går aldrig en god diskussion fra mig.

Jeg bliver ikke drillet i skolen, men jeg er godt klar over at nogen synes jeg er mærkelig. Det er OK for jeg er ikke sådan gennemsnittet.

For et par år siden var jeg elevrådsformand men stoppede fordi jeg blev uvenner med et par stykker.

Jeg vil gerne ind i politik men er i tvivl om hvad parti jeg skal vælge.

Mine forældre er socialdemokrater og jeg ligger nok til højre for dem. Kan i anbefale et parti der vil passe mig? Hvordan har i det med politik? Er nogen af jer medlemmer af et parti?

Synes i det er nørdet?

Hvordan får jeg flere venner der passer til mig?

Hilsen Svend Tveskæg 15

Svar

Hej Svend Tveskæg.
Hvor lyder du da bare sej! Som en selvsikker fyr med benene solidt plantet i jorden. Respekt!

Her i Børnepanelet er vi selvfølgelig interesseret i politik. Vi har derfor også interviewet flere store politiske mennesker som fx Bertel Haarder og Brian Mikkelsen.

Jeg er selv medlem af DSU – Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Jeg har været aktivt medlem og deltaget i et par kampagner. Det er altid godt at komme ind i et fællesskab. Og jeg synes bestemt ikke, at det er nørdet overhovedet – det er at tage aktiv del i samfundet og at være nysgerrig. Så sejt!

Til sidst i dit brev spørger du, hvordan du får flere venner som passer til dig. Det gør man netop ved at indgå i fællesskaber. For nogen er dette fodbold, håndbold eller i en redaktion som Børnepanelet. For andre er det fx i en politisk ungdomsorganisation. Alle partier har sådan en. VU er Venstres Ungdom, DSU er Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, SUF er Socialistisk Ungdomsfront som støtter Enhedslisten, RU er Radikal Ungdom, KU er Konservativ Ungdom, SFU er Socialistisk Folkepartis Ungdom og LAU er Libaral Alliances Ungdom. Så der er frit valg på alle hylder!

Du skriver, at dine forældre er socialdemokrater, men at du ligger lidt til højre for dem. For at finde ud af hvilket ungdomsparti du skal melde dig ind i, vil jeg råde dig til at gå ind og læse lidt om partierne og deres politiske ståsteder på deres hjemmeside. Nu hvor der er valgkamp er det også oplagt at gå ind og lave en Kandidattest (på fx dr.dk) og se, hvilken politiker du er enig med. Når du har fundet ud af, hvilken ungdomsorganisation du vil være medlem af, kan du gå ind på dennes hjemmeside og finde din lokale afdeling. Mange ungdomspartier er nemlig delt ind i lokale afdelinger, hvor man laver kampagner og mødes for at diskutere begivenheder. Man arrangerer også debatter politikkere i mellem.

Det er ofte i disse fællesskaber at man møder sine bedste venner. Så tro på det og vær åben J

Held og lykke fremover!
Mvh Julie, 20 år, BP