Bange for at lave noget nyt

Lige meget hvad, så bliver jeg altid nervøs og bange når jeg skal lave noget nyt fx ud at besøge nogen, jeg ikke har set før, eller skal gøre noget jeg ikke har prøvet før.
Hvordan får jeg det bedre?
“Lene” 13 år

Svar

Hej Lene på 13 år
Jeg tror, at de fleste mennesker kan nikke genkendende til det, du skriver. Det er altid lidt nervepirernde, når man skal noget for første gang.
Jeg kender det faktisk også selv. Jeg startede i september 2014 som lærervikar på en folkeskole og de første tre dage, var jeg så bange for lærerværelset, at jeg ikke gik derind. Jeg flakkede simpelthen bare rundt.
Men det gik op for mig, at det var helt fjollet i længden, og jeg hankede derfor lidt op i mig selv.
Jeg tror, at du må give dig selv en pep-talk, inden du skal noget nyt. Fortælle dig selv, at du ikke har noget at være bange for, og at du sagtens kan klare det nye.
Hvis du skal noget nyt, og hvis du bliver bange eller nervøs, er det samtidig godt at tale om det. Fortæl dine forældre, hvad du tænker eller snak med en veninde. Så kan de berolige dig.
Du skal fremover i mange, mange år opleve nye ting, og tro mig, ofte er det bare at springe ud i det, for når man prøver nye ting, får man jo også nogle fede/sjove oplevelser + man opdager nye sider af sig selv.
Skriv ind igen, hvis du får brug for det.
M.v.h.
Julie 19 år, BP