De bestemmer alt for meget

Jeg har et helt almindeligt problem – tror jeg nok. Det er, at jeg tit er utilfreds med hvad min mor og far ber mig om.
Fx siger de at jeg først må gå over til vennerne, når jeg har lavet lektier og fx at jeg kun må gå med til fester, hvis min bedste veninde er med og vi følges ad hjem, eller jeg bliver hentet af min mor og far.
Jeg synes faktisk godt at jeg er stor nok til selv at bestemme lidt mere ………….
Hvad siger i på Børnepanelet?
Hilsen
Vera 14 år

Svar

Hejsa Vera 14 år
Det kan da også være super træls, hvis ens forældre hele tiden er efter en. Det du så kan gøre er måske, at få aftalt, at du i en hel måned selv husker at lave dine lektier – uden at dine forældre hele tiden skal minde dig om det.
Prøv også at lave en aftale om, at du måske ringer hjem inden du tager fra en fest og så lige hilser på “de gamle”, når du kommer hjem.
Så ja – tag snakken med dine forældre, og prøv ellers at vise dem, at du er ansvarlig for dig selv, ved at hjælpe til derhjemme osv.
Held og lykke!
Mange hilsner
Lærke 19 år, BP