Er hos mormor hver onsdag

Hver onsdag aften skal jeg være hos min mormor for min mor har aftenvagt til kl. 23, så jeg sover der og går i skole derfra.
Det har været en god ordning og jeg har været glad for det.
Men nu synes jeg at jeg er blevet for gammel til det og kan passe mig selv derhjemme og en anden ting er, at jeg synes min mormor er begyndt at blande sig i mange af mine sager, f.eks. med lektier og min kæreste.
Hvad skal jeg gøre?K. pige 13 år

Svar

Hej K. pige
Hvis du selv føler, at du kan selv og har lyst til at være hjemme selv, så er det bare om at sige det til din mor, så I kan lave en ny aftale.
Til at starte med kan I jo bare lige prøve en onsdag og se, hvordan det går og ellers kan I måske få lavet en aftale om, at det kun er hver anden uge, at du er hjemme hos din mormor?
Jeg er sikker på, at din mormor kun blander sig i lektier og kæreste, fordi hun synes, at det er lidt hyggeligt og sjovt at snakke med dig om det og fordi hun sikkert gerne vil vide, hvordan det går med dig!
Så bare fortæl din mor, at du har været glad for ordningen, men nu gerne vil tage lidt mere ansvar for dig selv, og dermed prøve at være alene hjemme de onsdage, hvor hun kommer sent hjem 🙂
Mange hilsner
Lærke 19 år, BP