Bliver ikke taget alvorligt i skolen

Jeg hedder X og er fra Z-by! (slettet af red.) Jo – rigtigt og det rimer jo :)Jeg har et problem fordi jeg ikke bliver taget alvorligt.
Ingen lærere gider lytte til, hvad jeg har at sige og tit lader de som om jeg ikke rækker hånden op, men det gør jeg meget.
Jeg har humoristisk sans – men alt andet er et problem for mig. Jeg er begyndt at hade at gå i skole.
Hjælp.
Hilsen
XXXX – dreng 14 år

Svar

Kære X-dreng
Alle begynder, på et eller andet tidspunkt, at hade at gå i skole, og jeg har også selv gået igennem det. Nu ved jeg desværre ikke så meget om, hvad det er, der sker med dig, men jeg prøver på at give dig mit bedste råd.

Du beskriver dig selv, som at have en humoristisk sans. Hvis du bruger denne, når du skal besvare spørgsmål i klassen, kan det være, at dine lærere finder det irriterende. Derfor tager de dig ikke, når du rækker hånden op.

En anden mulighed er, at du måske siger for meget. En måde at finde ud af det på er, at spørge din lærer hvor du ligger mundtligt. Hvis du ligger højt, er det nok fordi, at du siger meget, og dine lærere vil have, at de andre i klassen skal have en mulighed, for at forbedre deres mundtlige karakter.
None the less, er den bedste måde at finde ud af det på, ved at spørge din lærer. Du behøver ikke starte ud med: “Jeg synes aldrig du tager mig i timen!” men start mere med, at du “er interesseret i at vide, hvor jeg ligger mundtligt” .

Held og lykke!

Mvh
Oliver 16 år, BP