Lider af hjemve

Hej, jeg er en pige på 16 år, som lider af hjemve og bliver ret trist og ked af det når jeg skal sove andre steder, har i nogle råd til hvad man kan gøre for at slippe af med sin hjemve, jeg synes det er pinligt at have hjemve, for jeg sover aldrig ved nogle, og hvad skal man så gøre når man har en kæreste og ikke vil sove ved ham fordi man har hjemve??

Håber i kan hjælpe!

Da jeg snart skal på tur med min klasse!

Svar

Hej 16årige pige.
øv! Du skriver, at du lider af hjemve og bliver trist og ked af det, når du skal sove andre steder – selv hos din kæreste, og at du søger lidt råd angående hvad du kan gøre for at slippe af det din hjemve.

Det er faktisk sjovt, for jeg har før lidt af akkurat det samme, så jeg ved 100%, hvad du snakker om, og hvor irriterende det kan være – specielt når man når op i teenageårene og ikke burde være så “barnlig”.

Mit bedste råd til dig er, at du ikke skal gå med det alene – også selvom du synes, at det er pinligt.

Når din kæreste spørger, om du vil sove hos ham, så vær helt ærlig overfor ham og sig, at du lider af hjemve, og så må I snakke om det. Og indtil du føler dig tryg ved at sove hos ham, er det jo ikke værre, end at I kan sove hjemme hos dig.

Du skriver også, at du snart skal på tur med din klasse, og at jeg kan forstå, at det bekymrer dig på grund af din hjemve. Igen er mit bedste råd at være ærlig med det og ikke gå alene med det. Du kan sige til din lærer, at du har noget, du gerne vil snakke om, og så kan du sige, at du lider af hjemve, og at du bliver trist og ked af det, og hvis du så får det sådan undervejs, så kan din lærer hjælpe dig og trøste dig.

En anden ting du også kan tænke på er, hvorfor du mon lider af hjemve og hvorfor du bliver ked af det. Er det fordi du savner din mor og far, eller er det fordi at du savner din seng og alt det trygge?

En anden ting du kan gøre, hvis det er fordi at du savner din mor eller far, er at, du kan ringe til dem inden du går i seng og lige få snakket dagen igennem og få sagt godnat. Det gjorde jeg blandt selv, da jeg var på koloni, da jeg gik på fritidshjem. Det var vigtigt for mig lige at snakke med min mor og få sagt, at jeg savnede hende og få fortalt hende, hvad jeg havde oplevet.

Jeg håber, at nogen af disse råd kan hjælpe dig. Og husk; det er ingen skam at lide af hjemve. Det er helt normalt, og jeg er sikker på, at du en dag vokser fra det.

Held og lykke fremover.

Mange hilsner

Julie, BP, 18 år