Passer ikke ind i klassen

Jeg synes jeg har det noget dårligt i min gym-klasse, jeg kan bare ikke rigtig sige hvad det egentlig er, der er problemet…
Jeg er også forberedt til timerne men jeg synes ikke rigtig jeg passer ind og der er ikke rigtig nogen jeg sådan set er sammen med både der og senere på dagen og det kan være svært når vi skal i grupper og arbejde for jeg er ikke populær-
Kan i give mig råd om hvad jeg skal gøre?
“Sigurd” 17 år

Svar

Hej Sigurd
Nu ved jeg ikke lige hvor længe du har gået i klassen, men jeg har selv prøvet at have den der følelse af at man ikke rigtig passer ind.
Men efter at jeg havde gået der i et par uger, så begyndte jeg at få en ret god veninde, og efterhånden som alle begyndte at kende hinanden, så får man måske selv øjnene op for andre mennesker i klassen og bliver venner med dem 🙂
Så første råd er; bare at have tålmodighed!
Den klasse som jeg går i, har heller ikke noget socialt ud over timerne i klasse, hvilket jeg oså synes, er lidt træls, men problemet er egentlig bare det, at ingen tager initiativ, så hvis I f.eks. laver en fælles gruppe på Facebook, så kan du jo evt. komme med nogle forslag til, hvad I kunne lave af forskellige ting osv.!
Og ang. det med gruppearbejde…… prøv bare at spørge dem, som du mener er flinke, om de gerne vil arbejde sammen med dig! Det værste der kan ske, er, at de siger “nej” og at du så må spørge nogle andre 🙂
Råd 2 er derfor; hav mere tålmodighed, men prøv også at “presse” lidt på, og kæmp for at lære dine klassekammerater at kende!
Og det med at du er forberedt til timerne, er en rigtig god ting, for så får personerne omkring dig et godt indtryk, hvilket måske kan hjælpe dig med at komme med ind i gruppearbejdet.
Hvis du så efter et år, eller i hvert fald et stykke tid endnu, ikke føler, at du har rykket dig, så kan du evt. vælge at søge et andet sted hen. Problemet kan bare være, at du ikke kan vide, hvordan den nye klasse så er, men ellers tag en snak med studievejlederen på gymnasiet eller med jeres klasselærer.
Håber det varråd nok, ellers er du velkommen til at skrive ind igen!
M.V.H.
Lærke 18 år,BP
PS. Den ene halvdel har allerede været ude at spise sammen – så det kan lykkes!!!!!! 🙂