Skal lave meget og sej post

Hallo alle sammen på BP. Tak for en super post. Sejt at i er med til at lave sådan en post. Hvem fandt på det? Her hvor jeg bor, er der ikke sådan noget, så jeg synes det er godt……
Jeg elsker at skrive – må jeg gerne skrive en novelle eller dig til jer?
Jeg har ellers et lille problem:
Det er at når jeg kommer hjem fra skole skal jeg hjælpe til derhjemme. Vi bor på landet så jeg skal lige se til dyrene inden jeg må køre over til mine venner. Det tager tid og jeg er træt af det for dem jeg er sammen med skal ikke hjælpe. selvom de også bor på landet, hvor jeg bor.
Hvad skal jeg gøre for at blive fri for at hjælpe?
PS. Jeg får dog 500 kr. om måneden for at hjælpe.
Hilsen
Pus, snart 14 år

Svar

Hej Pus
Til det første: På Albertslund Bibliotek var der for mange år siden fokus på at børn og unge skulle komme til orde (altså få sagt og skrevet hvad de mente) – det var i det såkaldte Børneår. Der var så nogle i børnebiblioteket – bl.a. vores redaktør Marianne, som startede Børnepanelet her i Albertslund (det hed dog dengang Børneposten, red.) og det har så kørt siden. (x)
Og ja, selvfølgelig må du rigtig gerne skrive både digte og noveller her ind til!!!:)
Send det enten via e-mailen: bornepanelet@albertslundbib.dk
eller i et brev via vores hjemmeside: bornepalenet.dk
Det lyder som om, du får en fin løn for at hjælpe derhjemme, men hvis du synes, at du laver for meget, så snak med dine forældre om det 🙂
Håber svaret kunne hjælpe, ellers skriv igen.
V.H.
Lærke 17 år, BP
x)
Lidt BP-historie kort fortalt:
Startede i 1980, og kom til at hedde Børneposten. Der var 12 medlemmer de første mange år. Flest drenge. Der indledtes et samarbejde med Albertslund Posten, som bragte artikler og enkelte læserbreve.
I 1996 opstod en postkasse, man kunne lægge læserbreve ned i og flere og flere breve modtog vi.
E-mail og hjemmeside kom til. Nu kunne alle – fra hele landet – skrive til os.
I 2005 havde vi 25 års jubilæum.
I samme anledning stoppede vi samarbejdet med Albertslund Posten, da de ikke længere ville give plads til en Børnepost.
Vi indledte derfor et samarbejde med distriktsavisen Vestegnen og samarbejder stadig med dem. De bringer vores læserbreve ca. 1 gang om måneden og en gang i mellem nogle af vores artikler.
Der er en stor fordel ved at vores breve bliver bragt i Vestegnen, da avisen udkommer til 150.000 – hvorimod Albertslund Posten kun udkommer i 15.000 eksemplarer.
I dag er der flest piger på holdet, men heldigvis er der to drenge med.
Hvis du kunne tænke dig, at der kom noget lignende på dit nærmeste bibliotek, så tag en snak med børnebibliotekaren, om hun har lyst (og tid) til noget lignende. Man kan jo altid starte som en skriveklub, hvor man skriver digte og lignende. Og du må gerne sige til hende, at hun er velkommen til at kontakte os for at høre nærmere.
/red.
———————-
www.vestegnen.dk