De dominerer i klassen

Hej med jerTak for en god og klog BP.Jeg har lidt svært ved at glæde mig til at komme i skole igen, fordi i klassen er der kommet 2 nye piger, som virkelig laver rav i den hele tiden, fx dominerer de meget og syntes de er så dejlige og kloge.De kommer fra en anden skole her i kommunen. Ikke fordi de blev mobbet, faktisk tværtimod, at man havde lidt problemer med dem, har jeg hørt fra nogen i deres gamle skole.Hvad skal jeg og vi andre gøre for at de forstår, at vi alle skal være her.HilsenBerite (dæknavn) fra x-skolen 13 år

Svar

Hej Berite 13 år
Jeg kan godt forstå, at du ikke rigtig glæder dig til at komme i skole igen.
Det er aldrig fedt, når man føler, at sådanne piger bare kommer ind i ens klasse og laver total ravage.Men husk på det her:
De to piger har det nok ikke helt let. Som du skriver, havde man problemer med dem på deres sidste skole. Piger, som dominerer og virker selvglade, har det oftest svært derhjemme, og de har brug for at komme af med nogen af deres følelser, og det kan I som klassekammerater nok komme til at mærke.Mit bedste råd vil derfor være, ikke at tage de ting, de siger, så nært. Lad dem bare snakke, men lad det suse ind af det ene øre og ud af det andet. Måske indser de to piger, at de bare kan være sig selv over for jer.Håber alt går i orden – ellers skriv igen, når du er begyndt i skolen.Hav en dejlig sommerferie.Julie 14 år, BP
PS. Du kan jo altid tage en snak med din klasselærer ang. problemet. Eftersom de er startet sammen i jeres klasse, må det vel betyde, at I har overskud, og samtidig er pigerne måske ikke så “slemme” eller …. ????