Børnepanelet er en gruppe børn og unge mellem 12 og 17 år, som besvarer spørgsmål fra andre unge, om bl.a. mobning eller problemer hjemme.

Børnepanelet afholder ugentligt møde på Albertslund Bibliotek, og kan kontaktes på e-mail: bornepanelet@albertslundbib.dk

 
 
ER DE SOCIALE MEDIER FARLIGE?
TINKA PÅ 15 ÅR HAR SKREVET IND TIL OS OG OPFORDRET OS TIL AT SKRIVE EN ARTIKEL OM DE SOCIALE MEDIER OG DE PROBLEMER DE KAN ..
 
 
GLÆDELIG JUL FRA BØRNEPANELET!
Børnepanelet holder juleferie frem til den 10. januar. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår! kærlig h..
 
 
SKAM - ANMELDELSE
Børnepanelet har været inde og se forestillingen SKAM på Aveny-T. Læs her deres anmeldelse i to versioner, da ikke alle h..
 
 
COPENHAGEN PRIDE
I disse dage præger Copenhagen Pride bybilledet i Kbh. Oliver fra Børnepanelet har skrevet en artikel om Priden betydning..
 
 
ANBEFALINGER: BØRNEPANELET ANBEFALER TIL SOMMEREN...
Ved du ikke, hvad du skal læse her i din ferie? Mangler du lige en god film eller en hel serie, du kan se? Så læs her Bør..
 
 
TEMA: Interview med psykolog Tine om ældres seksualitet
Som ung er det mega svært og måske grænseoverskridende at tænke på at gamle mennesker har sex. Børnepanelet har intervi..
 
 
"MIN FAR ER DØD"
Albertslund Bibliotek havde i januar besøg af foreningen Børn, Unge og Sorg. Aja og Sofie fra foreningen hjælper i dag and..
 
 
TEMA: Interview om Aseksualitet
Hvad er aseksualitet? Børnepanelet har mødt Nanna på 19 år, der fortalte om at være aseksuel, hvad det betyder for hende..
 
 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
Børnepanelet har brugt en eftermiddag på Albertslund Bibliotek sammen med Litteraturmedarbejder Sigrid Radisch Bredkjær, d..
 
 
ER VI ULIGE I DANMARK?
En dreng på 18 år har skrevet til BP og efterlyser en artikel om ulighed i verden og i Danmark. Oliver 19 år har skrevet e..
 
 
KITTY HAR VÆRET SELVSKADER
Lad være med at skære i dig selv - tal med nogen søde mennesker, du har tillid til. Læs hvordan Kitty stoppede .....
 
 
KÆRE DAGBOG - EN HISTORIE
En historie om den svære kærlighed og pubertet, som skiftevis er skrevet af Birgitta 15 år og Marie-Louise, BP. ..
 
 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
Hvad er døden for et fænomen? Hvorfor er døden så svær at tale om og acceptere? Læs artiklerne og bliv måske klogere..
 
 
BAG FACADEN
Hvorfor gå rundt og virke glad, hvis man har det skidt? Det sætter Julie spørgsmålstegn i denne artikel..
 
 
NÅR SKADEN ER SKET
Hvad gør man, når man mister kontakten til vennerne? Artiklen er et led i BP´s tema: "Livet - på godt og ondt"..
 
 
30 ÅR MED LÆSERBREVE
I 1986 startede BP med at besvare læserbreve. Det er foreløbig blevet til i alt 8450 stk. og vi stopper ikke her!!!..
 
 
4 DAGE MED CPH-GAMES
Utrolige spændende dage sammen med andre, som deler den samme passion for spil, konkurrencer osv...
 
 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Filmen/historien er nedadgående i spænding, vi får dog lov til at se mere af det skjulte univers - læs selv!..
 
 
INTERVIEW MED SKUESPILLEREN LINE KRUSE
Line startede sin karriere allerede som 11-årig i filmen "Skyggen af Emma" - læs hvordan det var!..
 
 
HVOR I DANMARK KOMMER DU FRA?
Flertallet af jer, der var inde og sætte et X ved denne afstemning, kom fra Københavns området og Sjælland..
 
  ARKIV 
SKAM - ANMELDELSE
 

Albertslunds børnepanel har fornyligt været inde og se den velkendte tv-serie SKAM opført som forestilling på teatret Aveny-T og vores bedømmelse af teaterstykket er klart positiv. Stykket er meget veludført og det er nemt at leve sig ind i historien. Skuespillerne og hele stykket er opført på en måde, så man som tilskuer bliver taget i hånden og bliver sat grundigt ind i situationerne, der udspiller sig. Selve sceneopsætningen er meget minimalistisk, men skuespillerne har alligevel fået denne til at fungere rigtig godt og de fylder scenen ud, på trods af få genstande på scenen. Gennem stykket bliver scener forklaret af skuespillerne og dette kombineret med de billeder der projekteres op på scenetæppet giver en rigtig god forståelse for scenerne og skaber en god effekt for tilskuerne. Dog var der nogle ting, man som tilskuer, der allerede har set selve tv-serien ikke kan undgå at bemærke. Karaktererne var generelt spillet rigtig godt, men i nogle situationer, sad man tilbage med en følelse af, at karakterer ikke havde den rette attitude i forhold til seriens karakterer hvilket fik replikker eller situationer til at virke lidt overfladiske og karaktererne der stod i disse situationer til at fremstå lidt svage. Dog var dette langt fra hele tiden, og det var maks. 3 gange gennem hele stykket at vi oplevede dette problem. Derudover synes vi, stykket til tider lagde sig lidt for meget op ad tv-serien, dog var stykket jo præsenteret som en dramatisering af tv-serien, så dette er på den anden side meget naturligt.

 

 

Olivia Z. og Frederik fra Børnepanelet havde ikke set NRK’s tv-serie i forvejen. Deres anmeldelse:
Os der ikke har set den kendte serie SKAM synes også godt om stykket. Historien var nem at forstå, og vi følte at det ikke betød så meget, at vi ikke havde set serien. Vi havde selvfølgelig hørt meget om serien fra de andre i Børnepanelet, men ikke nok til at få et klart billede af den. Det fik vi heldigvis fra teateret. Vi synes at det var en sjov og spændende historie og nem at leve sig ind i. Dog tror vi stadig ikke, at vi vil se hele serien, da det ikke lige er vores kop te. Vi vil stadig anbefalede at give serien eller teaterstykket et forsøg.