Børnepanelet er en gruppe børn og unge mellem 12 og 17 år, som besvarer spørgsmål fra andre unge, om bl.a. mobning eller problemer hjemme.

Børnepanelet afholder ugentligt møde på Albertslund Bibliotek, og kan kontaktes på e-mail: bornepanelet@albertslundbib.dk

 
 
ER DE SOCIALE MEDIER FARLIGE?
TINKA PÅ 15 ÅR HAR SKREVET IND TIL OS OG OPFORDRET OS TIL AT SKRIVE EN ARTIKEL OM DE SOCIALE MEDIER OG DE PROBLEMER DE KAN ..
 
 
GLÆDELIG JUL FRA BØRNEPANELET!
Børnepanelet holder juleferie frem til den 10. januar. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår! kærlig h..
 
 
SKAM - ANMELDELSE
Børnepanelet har været inde og se forestillingen SKAM på Aveny-T. Læs her deres anmeldelse i to versioner, da ikke alle h..
 
 
COPENHAGEN PRIDE
I disse dage præger Copenhagen Pride bybilledet i Kbh. Oliver fra Børnepanelet har skrevet en artikel om Priden betydning..
 
 
ANBEFALINGER: BØRNEPANELET ANBEFALER TIL SOMMEREN...
Ved du ikke, hvad du skal læse her i din ferie? Mangler du lige en god film eller en hel serie, du kan se? Så læs her Bør..
 
 
TEMA: Interview med psykolog Tine om ældres seksualitet
Som ung er det mega svært og måske grænseoverskridende at tænke på at gamle mennesker har sex. Børnepanelet har intervi..
 
 
"MIN FAR ER DØD"
Albertslund Bibliotek havde i januar besøg af foreningen Børn, Unge og Sorg. Aja og Sofie fra foreningen hjælper i dag and..
 
 
TEMA: Interview om Aseksualitet
Hvad er aseksualitet? Børnepanelet har mødt Nanna på 19 år, der fortalte om at være aseksuel, hvad det betyder for hende..
 
 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
Børnepanelet har brugt en eftermiddag på Albertslund Bibliotek sammen med Litteraturmedarbejder Sigrid Radisch Bredkjær, d..
 
 
ER VI ULIGE I DANMARK?
En dreng på 18 år har skrevet til BP og efterlyser en artikel om ulighed i verden og i Danmark. Oliver 19 år har skrevet e..
 
 
KITTY HAR VÆRET SELVSKADER
Lad være med at skære i dig selv - tal med nogen søde mennesker, du har tillid til. Læs hvordan Kitty stoppede .....
 
 
KÆRE DAGBOG - EN HISTORIE
En historie om den svære kærlighed og pubertet, som skiftevis er skrevet af Birgitta 15 år og Marie-Louise, BP. ..
 
 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
Hvad er døden for et fænomen? Hvorfor er døden så svær at tale om og acceptere? Læs artiklerne og bliv måske klogere..
 
 
BAG FACADEN
Hvorfor gå rundt og virke glad, hvis man har det skidt? Det sætter Julie spørgsmålstegn i denne artikel..
 
 
NÅR SKADEN ER SKET
Hvad gør man, når man mister kontakten til vennerne? Artiklen er et led i BP´s tema: "Livet - på godt og ondt"..
 
 
30 ÅR MED LÆSERBREVE
I 1986 startede BP med at besvare læserbreve. Det er foreløbig blevet til i alt 8450 stk. og vi stopper ikke her!!!..
 
 
4 DAGE MED CPH-GAMES
Utrolige spændende dage sammen med andre, som deler den samme passion for spil, konkurrencer osv...
 
 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Filmen/historien er nedadgående i spænding, vi får dog lov til at se mere af det skjulte univers - læs selv!..
 
 
INTERVIEW MED SKUESPILLEREN LINE KRUSE
Line startede sin karriere allerede som 11-årig i filmen "Skyggen af Emma" - læs hvordan det var!..
 
 
HVOR I DANMARK KOMMER DU FRA?
Flertallet af jer, der var inde og sætte et X ved denne afstemning, kom fra Københavns området og Sjælland..
 
  ARKIV 
COPENHAGEN PRIDE

Så er vi nået til det tidspunkt på året igen, hvor vi skal fejre diversiteten i Københavns gader igen. Til de af jer, der ikke kender til Pride, eller ved hvad det går ud på, så handler det om at fejre, at man i store træk kan få lov til at være sig selv. At jeg, en dreng på 20 år, kan få lov til at gå ned igennem gaden i København, med hånden min knyttet fast i en anden drengs, uden at modtage mærkelige blikke. Vi fejrer, at vi er unikke og smukke. Men ud over at fejre, at vi er som vi er, er Priden også et symbol på en kamp. En kamp der er blevet taget, og en kamp, der skal tages.

Når jeg siger, at vi snakker om en kamp der er blevet taget, snakker jeg om de dage og år, som kom før os. Ja, endda imens jeg var født. Før 2012 var det ikke lovligt for to af samme køn at blive gift. Først i 2014 blev det muligt for en person at skifte køn. Og først i år, 2017, blev transseksualitet fjernet fra den danske liste over psykiske sygdomme.

Vi er kommet langt – og imens at lande som USA langsomt følger trop, står vi stadig forrest i kampen om lige rettigheder. Og det er derfor, at Priden er sådan et vigtigt symbol som den er.

Priden repræsenterer diversiteten, der er i et samfund. Men ikke alle er enige med dens metoder. Jeg har hørt på udfordringer fra andre homoseksuelle og lesbiske, at de ikke føler at Priden repræsenterer dem. De mangler en gruppe, de kan læne sig op af, i stedet for pompøse fjerdragter, som pranger øjnene på de mange tilskuere. Og selvfølgelig kan jeg godt forstå dem – men vi fejrer først og fremmest diversiteten. Og det betyder, at vi viser alle farver i regnbuen frem. Hvis man ikke føler sig repræsenteret iblandt de farver, så må man selv gå på gaden, med den farve, man føler sig bedst inde under.

Priden er et symbol på en kamp. En gammel kamp og en ny kamp. Selvom vi er nået langt, er vi ikke nået i mål endnu. Og det er derfor, at det endnu er vigtigt, at vi fortsætter med at markere vores tilstedeværelse – og sætter et godt eksempel for andre lande at følge.

 

Og med det, vil jeg takke af –

Happy Pride til jer alle sammen! :-)