Børnepanelet er en gruppe børn og unge mellem 12 og 17 år, som besvarer spørgsmål fra andre unge, om bl.a. mobning eller problemer hjemme.

Børnepanelet afholder ugentligt møde på Albertslund Bibliotek, og kan kontaktes på e-mail: bornepanelet@albertslundbib.dk

 
 
ER DE SOCIALE MEDIER FARLIGE?
TINKA PÅ 15 ÅR HAR SKREVET IND TIL OS OG OPFORDRET OS TIL AT SKRIVE EN ARTIKEL OM DE SOCIALE MEDIER OG DE PROBLEMER DE KAN ..
 
 
GLÆDELIG JUL FRA BØRNEPANELET!
Børnepanelet holder juleferie frem til den 10. januar. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår! kærlig h..
 
 
SKAM - ANMELDELSE
Børnepanelet har været inde og se forestillingen SKAM på Aveny-T. Læs her deres anmeldelse i to versioner, da ikke alle h..
 
 
COPENHAGEN PRIDE
I disse dage præger Copenhagen Pride bybilledet i Kbh. Oliver fra Børnepanelet har skrevet en artikel om Priden betydning..
 
 
ANBEFALINGER: BØRNEPANELET ANBEFALER TIL SOMMEREN...
Ved du ikke, hvad du skal læse her i din ferie? Mangler du lige en god film eller en hel serie, du kan se? Så læs her Bør..
 
 
TEMA: Interview med psykolog Tine om ældres seksualitet
Som ung er det mega svært og måske grænseoverskridende at tænke på at gamle mennesker har sex. Børnepanelet har intervi..
 
 
"MIN FAR ER DØD"
Albertslund Bibliotek havde i januar besøg af foreningen Børn, Unge og Sorg. Aja og Sofie fra foreningen hjælper i dag and..
 
 
TEMA: Interview om Aseksualitet
Hvad er aseksualitet? Børnepanelet har mødt Nanna på 19 år, der fortalte om at være aseksuel, hvad det betyder for hende..
 
 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
Børnepanelet har brugt en eftermiddag på Albertslund Bibliotek sammen med Litteraturmedarbejder Sigrid Radisch Bredkjær, d..
 
 
ER VI ULIGE I DANMARK?
En dreng på 18 år har skrevet til BP og efterlyser en artikel om ulighed i verden og i Danmark. Oliver 19 år har skrevet e..
 
 
KITTY HAR VÆRET SELVSKADER
Lad være med at skære i dig selv - tal med nogen søde mennesker, du har tillid til. Læs hvordan Kitty stoppede .....
 
 
KÆRE DAGBOG - EN HISTORIE
En historie om den svære kærlighed og pubertet, som skiftevis er skrevet af Birgitta 15 år og Marie-Louise, BP. ..
 
 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
Hvad er døden for et fænomen? Hvorfor er døden så svær at tale om og acceptere? Læs artiklerne og bliv måske klogere..
 
 
BAG FACADEN
Hvorfor gå rundt og virke glad, hvis man har det skidt? Det sætter Julie spørgsmålstegn i denne artikel..
 
 
NÅR SKADEN ER SKET
Hvad gør man, når man mister kontakten til vennerne? Artiklen er et led i BP´s tema: "Livet - på godt og ondt"..
 
 
30 ÅR MED LÆSERBREVE
I 1986 startede BP med at besvare læserbreve. Det er foreløbig blevet til i alt 8450 stk. og vi stopper ikke her!!!..
 
 
4 DAGE MED CPH-GAMES
Utrolige spændende dage sammen med andre, som deler den samme passion for spil, konkurrencer osv...
 
 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Filmen/historien er nedadgående i spænding, vi får dog lov til at se mere af det skjulte univers - læs selv!..
 
 
INTERVIEW MED SKUESPILLEREN LINE KRUSE
Line startede sin karriere allerede som 11-årig i filmen "Skyggen af Emma" - læs hvordan det var!..
 
 
HVOR I DANMARK KOMMER DU FRA?
Flertallet af jer, der var inde og sætte et X ved denne afstemning, kom fra Københavns området og Sjælland..
 
  ARKIV 
TEMA: Interview om Aseksualitet
 

1.     Hvad hedder du?

Nanna.

2.     Hvor gammel er du?

Jeg er 19 år.

3.     Hvad laver du til dagligt?

Jeg går i 3.g.

4.     Hvordan har din barndom været?

Nanna: Den har været OK. Altså… få venner i skolen, forældre skilt, men ud over det har det været en fin nok barndom.

5.     Hvad er aseksualitet?

Nanna: Aseksualitet er når man ikke føler sig seksuelt tiltrukket til nogen som helst.

6.     Er det også når man ikke har seksuelle lyster?

Nanna: Ikke nødvendigvis. Altså det ændrer sig fra person til person, kan man sige.


7.     Hvad er aseksualitet for dig?

Nanna: For mig er det, at jeg ikke har lyst til sex. Det er ikke noget, jeg finder interessant og det er ikke noget jeg har brug for i mit liv. Og så selvfølgelig det med at jeg ikke har nogen seksuel tiltrækning til nogen som helst.

8.     Har du altid kendt til at du var aseksuel?

Nej, jeg fandt først ud af det her i sommers.

9.     Hvor langt tid har du været aseksuel?

Nanna: Siden starten af sommerferien.

10. Hvordan fandt du ud af det?

Nanna: Jeg havde en kæreste. Og vi var så gamle, at det med sex var en del af pakken, kan man sige. Og da jeg begyndte at tænke over det, tænkte jeg: ”Nej, det er ikke mig.”

Et ekstra spørgsmål: var din kæreste en dreng?

Nanna: Ja.

Havde du så overvejet, om du var til piger?

Nanna: Ja, det havde jeg. Før jeg fandt ud af, at jeg var aseksuel, troede jeg at jeg var bi-seksuel. Så jeg havde allerede overvejet begge køn. Men med begge to køn, havde jeg tanken ”Nej til sex”. Men jeg betragter mig stadig som bi-romantisk. Jeg vil stadig gerne have et romantisk forhold uanset køn.

11.Hvor lang tid gik der, før du fortalte andre at du var aseksuel?

Nanna: Min bedste veninde fortalte jeg det basically dagen efter jeg fandt ud af det. Hende havde jeg snakket med, om det måske var noget som passede til mig. Seksualitet er noget jeg har snakket med hende om før. Jeg snakkede med min mor om det cirka en måned efter, jeg fandt ud af det. Og nu ved de fleste af mine venner det.12.Hvad sagde din familie og venner, da du fortalte dem, at du var aseksuel?

Nanna: De fleste af mine venner har været ret støttende omkring det. Men der har da været spørgsmål omkring det. Der er mange, der ikke har hørt om det før. Andre har bare sagt: ”Ok. Hvad vil du have at spise?” og har bare være sådan ”Nåh ja, fair nok”. Med familien har det først været lidt akavet at snakke om, du ved ”sex”. Der er også blevet spurgt ind med nogle spørgsmål – der ikke var 100 procent behagelige at blive spurgt om – men det har været okay.

13.Hvordan var deres første reaktion?

Nanna: Med familien har det været ”Okay – fair nok. Nu snakker vi lige om det”. Og som sagt, har de fleste af mine venner sagt: ”Okay, det er bare en ny ting om dig – og det accepterer vi”.

14.Kender du andre, der er aseksuelle?

Nanna: Ikke personligt. Jeg har senere mødt nogle på nettet, som er en del af aseksuelle communities på Tumblr og Facebook. Så dér kender jeg nogen.

På Tumblr lærte jeg hvad asekualitet var.

15.Har du en kæreste?

Nanna: Ikke på nuværende tidspunkt. Men jeg havde en kæreste, da jeg fandt ud af, at jeg var aseksuel. Vi blev ved med at være kærester et par måneder. Men vi slog op, fordi han ikke kunne med det (aseksualiteten, red.)

16.Kan man have lyst til at have en kæreste, når man er aseksuel?

Nanna: Ja, det kan man godt. Der er mere til et forhold end bare sex og det er værdien af det, jeg sætter fokus på.

17.Hvordan er det at være kæreste med en, når man er aseksuel?

Nanna: Jeg vil tro, at det er meget det samme, som hvis man er kærester med en og man ikke er aseksuel. Bortset fra at det seksuelle element ikke er der. Da jeg var i et forhold og der nogen gange blev der lavet en seksuel joke i klassen, fik jeg det en smule ubehageligt – og tænkte ”ja, men ikke med mig”. Så der kan godt være nogle gnidninger, hvis man ikke får snakket ordentligt sammen. Men det jeg tænker også er vigtigt i et normalt forhold, at man får snakket om grænser. Men jeg tror, at man er mere opmærksom på det (seksuelle red.), når man er aseksuel. Fordi grænserne går et andet sted end et normalt forhold.

18. Slog din tidligere kæreste op med dig på grund af det aseksuelle?

Nanna: Ja.


19.Kan man godt få lyst til kys og kram, når man er aseksuel?

Nanna: Ja. Personligt har jeg ikke så meget lyst til kys. Kindkys er fint – men ud over det, er jeg personligt meget uinteresseret i det. Kram – ELSKER det! Så ja, det kan man sagtens. Det må godt være intimt – bare ikke seksuelt.


20.Deltager du i online debatter og forums, om at være aseksuel?

Nanna: Jeg er en del af nogle online forums – aseksuelle communities. Hvor der både er støtte og debatter. Facebook har sider – der oplyser og støtter op omkring dem, der er det (aseksuel, red.)

21.Ekstra spørgsmål: Har man en idé om, hvor mange der er aseksuelle?

Nanna: Det mest normale er at sige at cirka 1% af verdens befolkningen er aseksuelle. Men jeg tror egentlig, at der er flere. Der er bare mange, som ikke ved, at de er det. Man kan sige, at det er en ny seksualitet. Der er først blevet sat et navn på den for ikke så lang tid siden.

22.Hvad synes du om online debatter, artikler og den medieopmærksomhed der har været omkring aseksualitet?

Nanna: Der har faktisk ikke være særlig meget medieopmærksomhed på aseksualitet overhovedet. I hele TV-historien har der kun været fire personer, der har sagt på TV, at de er aseksuelle. Én af dem løj. En anden forklarede, at aseksualitet nærmest var en sygdom og det var en svulst i hjernen, der havde påvirket han til at blive aseksuel. Så man kan sige, at når der kun er fire i hele Tv-historien der har sagt out loud, at de var aseksuelle – så er det ikke mange. Så der mangler ret meget medieopmærksomhed. Og jeg vil gerne have at der er mere. Der er jo mange der ikke ved hvad det er. Jeg vidste det jo ikke, hvis jeg ikke havde været inde på Tumblr. Og så kan man jo gå og tænke: ”Der er noget galt med mig”. Jeg har hørt mange historier om folk tror, at der er noget galt med dem, fordi de ikke har de seksuelle lyster, som mange andre har – men det er der jo ikke. Det er bare en anden seksuel retning.

23. Vi har også hørt om andre seksualiteter, som ”demi-seksuel”?

Nanna: Demiseksuel ligger lidt under det aseksuelle spektrum, kan man sige. De fleste føler ingen seksuel tiltrækning til andre mennesker, men hvis man har en stærk personlig forbindelse, så kan der godt opstå en seksuel tiltrækning. Og ja, dér har der heller ikke været nogen mediedækning på.


24.Te eller kaffe?

Nanna: Te.

25.Irma eller fakta:
Nanna: Fakta

26.Hvis du havde en stor pose penge øremærket til børn og unge, hvad ville du bruge pengene til?

Nanna: Et eller andet til at støtte op omkring unge som er LBGT*. Så man kan sørge for, at de ved hvad det er og støtte op omkring dem, der er det. Så der kommer flere communities, støtteforums rundt omkring i Danmark. Jeg har indtil videre kun fundet ét der ligger i København. Det er ikke nok. Så hvis jeg havde en stor bunke penge, så ville jeg bruge pengene på at få nogle flere af dem (communities og forums, red.)

*LGBT er en forkortelse af de engelske ord: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender. På dansk: Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner


Det var så fedt at møde Nanna. Vi blev meget klogere på Aseksualitet. Vi synes at det var så flot af Nanna står ved sin seksualitet og tør at tale om det åbent. Det er også det der er brug for - at vi taler mere åbent med hinanden og accepterer og respekterer hinanden. Tusind tak til Nanna!

Kærlig hilsen
Børnepanelet