Børnepanelet er en gruppe børn og unge mellem 12 og 17 år, som besvarer spørgsmål fra andre unge, om bl.a. mobning eller problemer hjemme.

Børnepanelet afholder ugentligt møde på Albertslund Bibliotek, og kan kontaktes på e-mail: bornepanelet@albertslundbib.dk

 
 
ER DE SOCIALE MEDIER FARLIGE?
TINKA PÅ 15 ÅR HAR SKREVET IND TIL OS OG OPFORDRET OS TIL AT SKRIVE EN ARTIKEL OM DE SOCIALE MEDIER OG DE PROBLEMER DE KAN ..
 
 
GLÆDELIG JUL FRA BØRNEPANELET!
Børnepanelet holder juleferie frem til den 10. januar. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår! kærlig h..
 
 
SKAM - ANMELDELSE
Børnepanelet har været inde og se forestillingen SKAM på Aveny-T. Læs her deres anmeldelse i to versioner, da ikke alle h..
 
 
COPENHAGEN PRIDE
I disse dage præger Copenhagen Pride bybilledet i Kbh. Oliver fra Børnepanelet har skrevet en artikel om Priden betydning..
 
 
ANBEFALINGER: BØRNEPANELET ANBEFALER TIL SOMMEREN...
Ved du ikke, hvad du skal læse her i din ferie? Mangler du lige en god film eller en hel serie, du kan se? Så læs her Bør..
 
 
TEMA: Interview med psykolog Tine om ældres seksualitet
Som ung er det mega svært og måske grænseoverskridende at tænke på at gamle mennesker har sex. Børnepanelet har intervi..
 
 
"MIN FAR ER DØD"
Albertslund Bibliotek havde i januar besøg af foreningen Børn, Unge og Sorg. Aja og Sofie fra foreningen hjælper i dag and..
 
 
TEMA: Interview om Aseksualitet
Hvad er aseksualitet? Børnepanelet har mødt Nanna på 19 år, der fortalte om at være aseksuel, hvad det betyder for hende..
 
 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
Børnepanelet har brugt en eftermiddag på Albertslund Bibliotek sammen med Litteraturmedarbejder Sigrid Radisch Bredkjær, d..
 
 
ER VI ULIGE I DANMARK?
En dreng på 18 år har skrevet til BP og efterlyser en artikel om ulighed i verden og i Danmark. Oliver 19 år har skrevet e..
 
 
KITTY HAR VÆRET SELVSKADER
Lad være med at skære i dig selv - tal med nogen søde mennesker, du har tillid til. Læs hvordan Kitty stoppede .....
 
 
KÆRE DAGBOG - EN HISTORIE
En historie om den svære kærlighed og pubertet, som skiftevis er skrevet af Birgitta 15 år og Marie-Louise, BP. ..
 
 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
Hvad er døden for et fænomen? Hvorfor er døden så svær at tale om og acceptere? Læs artiklerne og bliv måske klogere..
 
 
BAG FACADEN
Hvorfor gå rundt og virke glad, hvis man har det skidt? Det sætter Julie spørgsmålstegn i denne artikel..
 
 
NÅR SKADEN ER SKET
Hvad gør man, når man mister kontakten til vennerne? Artiklen er et led i BP´s tema: "Livet - på godt og ondt"..
 
 
30 ÅR MED LÆSERBREVE
I 1986 startede BP med at besvare læserbreve. Det er foreløbig blevet til i alt 8450 stk. og vi stopper ikke her!!!..
 
 
4 DAGE MED CPH-GAMES
Utrolige spændende dage sammen med andre, som deler den samme passion for spil, konkurrencer osv...
 
 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Filmen/historien er nedadgående i spænding, vi får dog lov til at se mere af det skjulte univers - læs selv!..
 
 
INTERVIEW MED SKUESPILLEREN LINE KRUSE
Line startede sin karriere allerede som 11-årig i filmen "Skyggen af Emma" - læs hvordan det var!..
 
 
HVOR I DANMARK KOMMER DU FRA?
Flertallet af jer, der var inde og sætte et X ved denne afstemning, kom fra Københavns området og Sjælland..
 
  ARKIV 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
To be or not to be  – Børnepanelet anmelder Hamlet-udstilling på Albertslund Bibliotek


Mord. Forræderi. Korruption. ”Åh, der er råddenskab i Danmarks rige!”

Sådan går Shakespeares Hamlet. Du er nok bekendt med Shakespeare, men det kan nok komme som en overraskelse for dig, at et af hans famøse stykker finder sted i kongeriget Danmark. Men sådan forlyder det sig faktisk i Hamlet, der fremviser et modernistisk menneske iblandt et hav af forandringer.

Albertslund Bibliotek har i den anledning fået udstillingen To be or not ro be op, som præsenterer skuespillet, og er med til at beskrive hvordan prinsen Hamlet oplever alt fra sin fars, kongen, død, til hans moders sidste åndedræt. Selve udstillingen er dragende, især hvis man er bekendt med stykket, hvor hvis man derimod står foruden kendskab til stykket, selv skal have viljen til at lære mere om det spændende drama der udspiller sig.
Det kan være lidt svært at finde igennem de mange tekster ved installationerne i biblioteksrummet, som prøver deres bedste på at forklare de forskellige akter for læseren, men uheldigvis kan udstillingen virke mere som en roman end en udstilling, på grund af mængden af tekstplancher man bliver mødt ved hvert akt.
Her kunne en simplificering hjælpe, således at man fik det vigtigste at vide i starten, og herefter ville man kunne læse mere uddybende. Der er selvfølgelig titlerne på de forskellige installationer, der hjælper med forståelsen af, hvad der foregår i Hamlet – fx ”Råddenskab” ved liget, der ligger rådnet op midt i bibliotekets salen. Selvom selve udstillingen finder sted på et relativt trangt område, er det alligevel en oplevelse at gå igennem de forskellige moderne udstillinger, som opfordrer til lettere leg.
Til sidst i udstillingen mødes man af en væg af fem lag glas, der viser det store kaos som Hamlet kan være, hvilket der rigtig godt viser, hvor meget der faktisk foregår i skuespillet – selve meningen bag disse vægge bliver dog tabt iblandt de tidligere posters med forklarende tekst, og man kan derfor nemt komme til at overse skønheden bag udstillingen, da man er bliver læsetræt.

Vi anbefaler, hvis man kan, at få en fra biblioteket til at lede dig igennem udstillingen, da det er meget mere dragende, når man har en til at forklare de forskellige punkter. Eventuelt kunne man opstille en MP3 afspiller, som er med til at hjælpe en igennem udstillingen – på den måde har man en person ved sin side, der forklarer, hvad man ser – og man bliver ikke mødt af samme udfordring ved væggen af tekst der er ved hver udstilling.

Alt i alt reflekterer udstillingen Hamlet fantastisk, og er man den mindste smule interesseret i Shakespeare eller hans værker, er det i hvert fald en klar anbefaling at man lægger vejen forbi Albertslund Bibliotek.

-Børnepanelet

Udstillingen TO BE OR NOT TO BE kan ses frem til den 13. oktober på Albertslund Bibliotek, Bibliotekstorvet 2, 2620 Albertslund. Rundvisning og arrangementer i TO BE OR NOT RO BE

I udstillingsperioden tilbydes rundvisninger i udstillingen på Albertslund Biblioteket, hvor der er gratis adgang og ingen tilmelding.
• Rundvisning den 1. oktober kl. 12.00 – 12.30
• Rundvisning den 3. oktober kl. 14. 30 – 15. 00
• Rundvisning den 13. oktober kl. 17. 30 – 18.00

Få mere information om arrangementer, der knytter sig til udstillingen på Albertslund Biblioteks hjemmeside eller i arrangementskatalog.