Børnepanelet er en gruppe børn og unge mellem 12 og 17 år, som besvarer spørgsmål fra andre unge, om bl.a. mobning eller problemer hjemme.

Børnepanelet afholder ugentligt møde på Albertslund Bibliotek, og kan kontaktes på e-mail: bornepanelet@albertslundbib.dk

 
 
ER DE SOCIALE MEDIER FARLIGE?
TINKA PÅ 15 ÅR HAR SKREVET IND TIL OS OG OPFORDRET OS TIL AT SKRIVE EN ARTIKEL OM DE SOCIALE MEDIER OG DE PROBLEMER DE KAN ..
 
 
GLÆDELIG JUL FRA BØRNEPANELET!
Børnepanelet holder juleferie frem til den 10. januar. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår! kærlig h..
 
 
SKAM - ANMELDELSE
Børnepanelet har været inde og se forestillingen SKAM på Aveny-T. Læs her deres anmeldelse i to versioner, da ikke alle h..
 
 
COPENHAGEN PRIDE
I disse dage præger Copenhagen Pride bybilledet i Kbh. Oliver fra Børnepanelet har skrevet en artikel om Priden betydning..
 
 
ANBEFALINGER: BØRNEPANELET ANBEFALER TIL SOMMEREN...
Ved du ikke, hvad du skal læse her i din ferie? Mangler du lige en god film eller en hel serie, du kan se? Så læs her Bør..
 
 
TEMA: Interview med psykolog Tine om ældres seksualitet
Som ung er det mega svært og måske grænseoverskridende at tænke på at gamle mennesker har sex. Børnepanelet har intervi..
 
 
"MIN FAR ER DØD"
Albertslund Bibliotek havde i januar besøg af foreningen Børn, Unge og Sorg. Aja og Sofie fra foreningen hjælper i dag and..
 
 
TEMA: Interview om Aseksualitet
Hvad er aseksualitet? Børnepanelet har mødt Nanna på 19 år, der fortalte om at være aseksuel, hvad det betyder for hende..
 
 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
Børnepanelet har brugt en eftermiddag på Albertslund Bibliotek sammen med Litteraturmedarbejder Sigrid Radisch Bredkjær, d..
 
 
ER VI ULIGE I DANMARK?
En dreng på 18 år har skrevet til BP og efterlyser en artikel om ulighed i verden og i Danmark. Oliver 19 år har skrevet e..
 
 
KITTY HAR VÆRET SELVSKADER
Lad være med at skære i dig selv - tal med nogen søde mennesker, du har tillid til. Læs hvordan Kitty stoppede .....
 
 
KÆRE DAGBOG - EN HISTORIE
En historie om den svære kærlighed og pubertet, som skiftevis er skrevet af Birgitta 15 år og Marie-Louise, BP. ..
 
 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
Hvad er døden for et fænomen? Hvorfor er døden så svær at tale om og acceptere? Læs artiklerne og bliv måske klogere..
 
 
BAG FACADEN
Hvorfor gå rundt og virke glad, hvis man har det skidt? Det sætter Julie spørgsmålstegn i denne artikel..
 
 
NÅR SKADEN ER SKET
Hvad gør man, når man mister kontakten til vennerne? Artiklen er et led i BP´s tema: "Livet - på godt og ondt"..
 
 
30 ÅR MED LÆSERBREVE
I 1986 startede BP med at besvare læserbreve. Det er foreløbig blevet til i alt 8450 stk. og vi stopper ikke her!!!..
 
 
4 DAGE MED CPH-GAMES
Utrolige spændende dage sammen med andre, som deler den samme passion for spil, konkurrencer osv...
 
 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Filmen/historien er nedadgående i spænding, vi får dog lov til at se mere af det skjulte univers - læs selv!..
 
 
INTERVIEW MED SKUESPILLEREN LINE KRUSE
Line startede sin karriere allerede som 11-årig i filmen "Skyggen af Emma" - læs hvordan det var!..
 
 
HVOR I DANMARK KOMMER DU FRA?
Flertallet af jer, der var inde og sætte et X ved denne afstemning, kom fra Københavns området og Sjælland..
 
  ARKIV 
ER VI ULIGE I DANMARK?
 

Af Oliver Magnus Madsen

 

Mange mennesker i Danmark mener, at vi alle er lige. Når vi går ind i klasseværelset i skolen, og ser os omkring, er det sjældent at vi tænker over, hvordan de andre i klassen har det - ofte sidder vi i vores egen boble, og tænker ikke over, at når skoledagen er slut, går vi alle hjem til fuldstændige forskelligt hjem.
Nogen bor i en lejlighed. Andre bor i et hus. Nogen i et palæ. Vi bor alle sammen forskelligt.

                             Man kan jo godt forstå, at nogens forældre måske arbejder med et job, som betaler dem ekstrem godt.
Det betyder så, at de selvfølelig altid har de nyeste iPhones, og det smarteste tøj - og der kan man jo selv sidde tilbage og være misundelig.

                             Andre mennesker kan måske arbejde dobbelt så hårdt, men til den halve løn. Selvom de yder meget mere end de mennesker der sidder på et kontor.

                             Værre bliver det, hvis man kigger på resten af verdenen. Og dog, når vi så sammenligner deres forhold med vores egne, kan man godt sige, at vi egentlig har det ret godt.

                             Jeg vil personligt selv mene, at der bliver gjort meget fra regeringens side af, til at støtte unge udsatte - men mange gange kan det også føles som om, at de ikke ønsker hjælp. Der var flere personer, hvor jeg tænkte: ”Det ender galt for dem senere hen i livet.” Ofte kender vi dem også i form af mobbere.

                             Hvis du selv kigger rundt i din skole, vil du nok se dem. De er ofte ikke svære at finde. Og mange af jer, der er herinde, vil nok kende det, at blive mobbet selv.

                             Det er uretfærdigt at blive mobbet af andre - især når man ikke kan forstå hvorfor, at man bliver det til at starte med. Ofte fører det til spørgsmål, om man selv har gjort noget galt  - har jeg det forkerte tøj på? Sagde jeg noget forkert? Er jeg for tyk? Er jeg for tynd?

                             Men det er ofte de helt forkerte spørgsmål - for alt imens I er dem, der bliver udsat for uretfærdig behandling, er det blot en måde for mobberen at håndtere deres smerte på.

                             For ofte, er det mobberne der står med alle problemerne - og de håndtere det, ved at lade det gå ud over andre. Men hvorfor er det, at mobberne mobber? Nogen mobbere gør det, fordi de har problemer derhjemme. Forældrene der skændes, eller søskende som ødelægger det for dem.

                             Der kan være mange ting der spiller ind over. Og pludselig kan det godt være, at man er lige økonomisk - at begge parter bor i et hus, men man er ikke lige følelsesmæssigt. Når der pludselig er nogen forældre der skal skilles, og skilsmissen bliver til en af de grimme affære, som man hører om iblandt alle forældrene - det kan ødelægge et barn.

                             Ikke nok med det, skulle uligheden også vise sig ved, at økonomien i hjemmet bliver svær efterfølgende, kan det ødelægge en person fuldstændig.

                             Folk der mobber andre for selvværd er ikke nogen forfærdelige mennesker - de har nogle problemer, som de ikke taler om. Jeg husker selv, hvordan at den person der havde mobbet mig igennem min barndom pludselig brød sammen, fordi hendes forældre skulle skilles. Det ødelagde hende fuldstændig - og til at starte med, kunne man ikke andet end at fryde sig. Men der vendte skuden også - for intet menneske, uanset hvor forfærdeligt, fortjener at gå igennem sådan nogen forfærdelige oplevelser.

                             Jeg tror min pointe er, at uanset hvor forskellige nogen er for os selv, så skal vi ikke dømme en bog på dens omslag. Vi kan opleve, at de er defensive, fordi at de vil beskytte sig selv imod overgreb - de fornærmer andre, fordi de ikke selv har noget selvværd. Vi ved ikke, hvad der er foregået bag skjulte døre.

                             Så hvis nogen personer nogensinde beslutter sig for at være onde imod dig, så vend den anden kind til. Fortæl dem, at du troede de var bedre end det. Lad vær med at lade det påvirke dig.

                             Og hvis du virkelig er på, så lad det ikke skræmme dig væk. Vær klar på at hjælpe personen hvis det er. For det er den virkelig svære udfordring - at hjælpe nogen, som man ser som værende en selv underlegen - på grund af deres handlinger eller status.