Børnepanelet er en gruppe børn og unge mellem 12 og 17 år, som besvarer spørgsmål fra andre unge, om bl.a. mobning eller problemer hjemme.

Børnepanelet afholder ugentligt møde på Albertslund Bibliotek, og kan kontaktes på e-mail: bornepanelet@albertslundbib.dk

 
 
ER DE SOCIALE MEDIER FARLIGE?
TINKA PÅ 15 ÅR HAR SKREVET IND TIL OS OG OPFORDRET OS TIL AT SKRIVE EN ARTIKEL OM DE SOCIALE MEDIER OG DE PROBLEMER DE KAN ..
 
 
GLÆDELIG JUL FRA BØRNEPANELET!
Børnepanelet holder juleferie frem til den 10. januar. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår! kærlig h..
 
 
SKAM - ANMELDELSE
Børnepanelet har været inde og se forestillingen SKAM på Aveny-T. Læs her deres anmeldelse i to versioner, da ikke alle h..
 
 
COPENHAGEN PRIDE
I disse dage præger Copenhagen Pride bybilledet i Kbh. Oliver fra Børnepanelet har skrevet en artikel om Priden betydning..
 
 
ANBEFALINGER: BØRNEPANELET ANBEFALER TIL SOMMEREN...
Ved du ikke, hvad du skal læse her i din ferie? Mangler du lige en god film eller en hel serie, du kan se? Så læs her Bør..
 
 
TEMA: Interview med psykolog Tine om ældres seksualitet
Som ung er det mega svært og måske grænseoverskridende at tænke på at gamle mennesker har sex. Børnepanelet har intervi..
 
 
"MIN FAR ER DØD"
Albertslund Bibliotek havde i januar besøg af foreningen Børn, Unge og Sorg. Aja og Sofie fra foreningen hjælper i dag and..
 
 
TEMA: Interview om Aseksualitet
Hvad er aseksualitet? Børnepanelet har mødt Nanna på 19 år, der fortalte om at være aseksuel, hvad det betyder for hende..
 
 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
Børnepanelet har brugt en eftermiddag på Albertslund Bibliotek sammen med Litteraturmedarbejder Sigrid Radisch Bredkjær, d..
 
 
ER VI ULIGE I DANMARK?
En dreng på 18 år har skrevet til BP og efterlyser en artikel om ulighed i verden og i Danmark. Oliver 19 år har skrevet e..
 
 
KITTY HAR VÆRET SELVSKADER
Lad være med at skære i dig selv - tal med nogen søde mennesker, du har tillid til. Læs hvordan Kitty stoppede .....
 
 
KÆRE DAGBOG - EN HISTORIE
En historie om den svære kærlighed og pubertet, som skiftevis er skrevet af Birgitta 15 år og Marie-Louise, BP. ..
 
 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
Hvad er døden for et fænomen? Hvorfor er døden så svær at tale om og acceptere? Læs artiklerne og bliv måske klogere..
 
 
BAG FACADEN
Hvorfor gå rundt og virke glad, hvis man har det skidt? Det sætter Julie spørgsmålstegn i denne artikel..
 
 
NÅR SKADEN ER SKET
Hvad gør man, når man mister kontakten til vennerne? Artiklen er et led i BP´s tema: "Livet - på godt og ondt"..
 
 
30 ÅR MED LÆSERBREVE
I 1986 startede BP med at besvare læserbreve. Det er foreløbig blevet til i alt 8450 stk. og vi stopper ikke her!!!..
 
 
4 DAGE MED CPH-GAMES
Utrolige spændende dage sammen med andre, som deler den samme passion for spil, konkurrencer osv...
 
 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Filmen/historien er nedadgående i spænding, vi får dog lov til at se mere af det skjulte univers - læs selv!..
 
 
INTERVIEW MED SKUESPILLEREN LINE KRUSE
Line startede sin karriere allerede som 11-årig i filmen "Skyggen af Emma" - læs hvordan det var!..
 
 
HVOR I DANMARK KOMMER DU FRA?
Flertallet af jer, der var inde og sætte et X ved denne afstemning, kom fra Københavns området og Sjælland..
 
  ARKIV 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
ARTIKEL OM DØDEN
Af Børnepanelet, red.

Vi har her på det seneste modtaget et par breve fra jer derude vedr. døden, fx at ens Bedstemor/far ligger på hospitalet og man er bange for, at han/hun dør, og flere har også opfordret os til at skrive en artikel om dette meget svære og følsomme emne.
Artiklen passer også til vores tema: ”Livet på godt og ond”. Her kommer artiklen:

I synes jo nok, at I har levet altid, det synes vist alle, de har.
Men selvom det er meget svært at forstå, så var der engang, hvor vi ikke var her. Og noget der er næste sværere at forstå, er, at der igen bliver engang, hvor vi ikke vil være her. Ja, det lyder mærkeligt!

Sådan er det med os alle sammen. Først er vi her ikke, så bliver vi født som små babyer, og nu lever vi!
Men engang dør vi, og så er vi her ikke. Sådan er det, sådan har det altid været, og sådan vil det altid være.
De fleste af os lever i mange år og dør først, når vi er gamle og trætte af at leve. Men man kan godt dø, selvom man ikke er gammel, Man kan dø af sygdom og det ved I selvfølgelig godt, Men lægerne er jo så dygtige i dag, at mange bliver helbredt for deres sygdomme, og også for nogen sygdomme, som man før i tiden døde af.
Man kan godt dø, hvis man bliver kørt over i trafikken af en bil, man drukner eller lignende. Mennesker dør også, når de slår hinanden ihjel i fx krige og nogen slår sig selv ihjel.

VIGTIG MAN SNAKKER MED NOGEN
Man er selvfølgelig meget, meget ked af det, når et menneske, man kender, en man måske har elsket og hold af, dør. Det er fordi, man savner personen meget og måske ikke kan forstå, at vedkommende ikke er her mere. Man græder tit og det hjælper faktisk. Det er også vigtigt, at man snakker med nogen, man har tillid til. Nogen der gider lytte til en og forstår. En dag bliver man glad igen og kan se tilbage på nogen af de ting, man husker fra dengang han/hun levede. På den måske beholder man ligesom den, der er død, inden i sig.

De fleste af os, har svært ved at erkende og tale om døden. Det er vel næsten noget af det vanskeligste at tale om, uden at blive usikker og bange. For hvad er døden for et ”fænomen”?

I gamle dage var det en mere naturlig del af ens hverdag. Det er det ikke mere.

”MÆTTE AF DAGE”
Vi håber alle, at vi bliver så gamle som muligt, så vi føler os ”mætte af dage” og sådan bliver det vel også for mange af os. Vigtigt er det i hver fald, at få får et godt, lykkeligt og tilfredsstillede liv, mens vi er her.
SÅ PAS GODT PÅ JER SELV J

Hvis I har lyst til at læse lidt mere om emnet, så kan I låne et par bøger på biblioteket. I kan også tage ”døden” op i skolen, i klubben og hvor I ellers har jeres daglige ”luftlag” og I er meget velkomne til at kommentere artiklen her. Det kan I gøre via vores e-mail: bornepanlelet@albertslundbib.dk eller  her på hjemmesiden under et tilfældigt læserbrev.-----------------------------

KOMMER VI I HIMLEN?
Artikel af Camilla, 16 år

Artiklen er skrevet af et tidligere medlem og vi har fundet artiklen frem, fordi vi syntes, den er lige så aktuel i dag som for nogle år siden.
Artiklen er et led i Børnepanelets tema; ”Livet på godt og ondt”.

Hvad sker der efter døden? Det er der ingen, der kan svare mig på. 
Jeg har selv valgt at danne mig min egen tro på, hvad jeg tror, der sker, for at tro noget betyder sikkerhed.

Jeg vil meget gerne se døden som noget smukt. Måske at vi bliver til lysende engle, der flyver rundt mellem dunede skyer oppe i et stjernebesat himmelrum, og jeg kan ikke engang sige, at det er urealistisk, for med ”efter døden” kan alt være realistisk.

DØDEN ER FREDFYLDT
Så jeg holder fast i min tro på døden som noget smukt. Det er trods alt ofte en fredfyldt oplevelse at dø, efter for eksempel lang tids sygdom. Man finder ligeledes ofte de dødes ansigter hvilkende med indre fred malet i ansigtet.

Jeg tror desuden på noget godt. Helvede har ingen plads i min bevidsthed, heller ikke for dødsdømte fanger. Ingen fortjener et evigt liv i helvede med Djævelen som fangevogter. Det må være rene skræmmebilleder, opfundet for at holde mennesket på Guds gode vej.

Men dét, der er på den anden side af spejlet, dét, som kun sjælen har adgang til, er jeg ikke sikker på min tro om. Mine tanker flyver rundt og blander alle religioner og det eneste, jeg er sikker på, er, at jeg enten tror på reinkarnation eller et væld af parallelverdener. Måske at man sendes fra den ene verden til den næste og at Jorden, som vi kender den, kun er et lille stop på vejen frem mod noget andet.

Døden er det eneste i livet, vi er sikre på, og det foruroliger stort set os alle.