Børnepanelet er en gruppe børn og unge mellem 12 og 17 år, som besvarer spørgsmål fra andre unge, om bl.a. mobning eller problemer hjemme.

Børnepanelet afholder ugentligt møde på Albertslund Bibliotek, og kan kontaktes på e-mail: bornepanelet@albertslundbib.dk

 
 
ER DE SOCIALE MEDIER FARLIGE?
TINKA PÅ 15 ÅR HAR SKREVET IND TIL OS OG OPFORDRET OS TIL AT SKRIVE EN ARTIKEL OM DE SOCIALE MEDIER OG DE PROBLEMER DE KAN ..
 
 
GLÆDELIG JUL FRA BØRNEPANELET!
Børnepanelet holder juleferie frem til den 10. januar. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår! kærlig h..
 
 
SKAM - ANMELDELSE
Børnepanelet har været inde og se forestillingen SKAM på Aveny-T. Læs her deres anmeldelse i to versioner, da ikke alle h..
 
 
COPENHAGEN PRIDE
I disse dage præger Copenhagen Pride bybilledet i Kbh. Oliver fra Børnepanelet har skrevet en artikel om Priden betydning..
 
 
ANBEFALINGER: BØRNEPANELET ANBEFALER TIL SOMMEREN...
Ved du ikke, hvad du skal læse her i din ferie? Mangler du lige en god film eller en hel serie, du kan se? Så læs her Bør..
 
 
TEMA: Interview med psykolog Tine om ældres seksualitet
Som ung er det mega svært og måske grænseoverskridende at tænke på at gamle mennesker har sex. Børnepanelet har intervi..
 
 
"MIN FAR ER DØD"
Albertslund Bibliotek havde i januar besøg af foreningen Børn, Unge og Sorg. Aja og Sofie fra foreningen hjælper i dag and..
 
 
TEMA: Interview om Aseksualitet
Hvad er aseksualitet? Børnepanelet har mødt Nanna på 19 år, der fortalte om at være aseksuel, hvad det betyder for hende..
 
 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
Børnepanelet har brugt en eftermiddag på Albertslund Bibliotek sammen med Litteraturmedarbejder Sigrid Radisch Bredkjær, d..
 
 
ER VI ULIGE I DANMARK?
En dreng på 18 år har skrevet til BP og efterlyser en artikel om ulighed i verden og i Danmark. Oliver 19 år har skrevet e..
 
 
KITTY HAR VÆRET SELVSKADER
Lad være med at skære i dig selv - tal med nogen søde mennesker, du har tillid til. Læs hvordan Kitty stoppede .....
 
 
KÆRE DAGBOG - EN HISTORIE
En historie om den svære kærlighed og pubertet, som skiftevis er skrevet af Birgitta 15 år og Marie-Louise, BP. ..
 
 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
Hvad er døden for et fænomen? Hvorfor er døden så svær at tale om og acceptere? Læs artiklerne og bliv måske klogere..
 
 
BAG FACADEN
Hvorfor gå rundt og virke glad, hvis man har det skidt? Det sætter Julie spørgsmålstegn i denne artikel..
 
 
NÅR SKADEN ER SKET
Hvad gør man, når man mister kontakten til vennerne? Artiklen er et led i BP´s tema: "Livet - på godt og ondt"..
 
 
30 ÅR MED LÆSERBREVE
I 1986 startede BP med at besvare læserbreve. Det er foreløbig blevet til i alt 8450 stk. og vi stopper ikke her!!!..
 
 
4 DAGE MED CPH-GAMES
Utrolige spændende dage sammen med andre, som deler den samme passion for spil, konkurrencer osv...
 
 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Filmen/historien er nedadgående i spænding, vi får dog lov til at se mere af det skjulte univers - læs selv!..
 
 
INTERVIEW MED SKUESPILLEREN LINE KRUSE
Line startede sin karriere allerede som 11-årig i filmen "Skyggen af Emma" - læs hvordan det var!..
 
 
HVOR I DANMARK KOMMER DU FRA?
Flertallet af jer, der var inde og sætte et X ved denne afstemning, kom fra Københavns området og Sjælland..
 
  ARKIV 
4 DAGE MED CPH-GAMES
CPH-Games
Af Marie-Louise og Oliver 18 år, Børnepanelet

Efter 4 dage med ren gaming, personer der smadrer deres headsets og tastaturer for et nyt, samt noobs der prøver at vise deres skills på scenen, så er Copenhagen Games sluttet for i år! :D

Til dem som ikke kender Copenhagen Games, så er det et arrangement, hvor der bliver afholdt turneringer inden for e-sport. Termet e-sport er relativt nyt i Danmark, og dækker over spil som spilles på et professionelt plan, såsom CS:GO, FIFA, League of Legends, Hearthstone og Starcraft II. Men selvom Danmark er lille, så er der kommet hold fra hele Europa, som alle var klar til kæmpe for guldet. De stod alle klar med deres helt egne unikke trøjer, som hvert repræsenterede deres organisation og hvem de var. Selvom det er spillerne, som der er i fokus, så havde Copenhagen Games også gjort noget ud af, at underholdene de mange gæster. For hvis din yndlingsperson ikke spillede, så havde du mulighed for, at spille på gamle spilleautomater eller købe et nyt head set, hvis det var det du stod og manglede. Til de af jer, der er i den lidt ældre kategori og som er vokset op med troldspejlet, vil I nok blive misundelige over, at selveste Jakob Stegelmann var blevet inviteret til at lave et live show, der snakkede om nostalgien ved spil. Det var utrolig spændende, og selvom mange af gæsterne og spillerne er i en bred alder, deler de alle den samme passion for spil, så det ændrede ikke på noget. Der blev også holdt flere konkurrencer, hvor man kunne vinde gaming udstyr. Uheldigvis, var vi ikke heldige nok til at komme hjem med en ny mus dog :( Men det skulle nok gå, haha.

Det hele skulle ikke kun handle om spil, for der blev nemlig også holdt en cosplay konkurrence. Cosplay er to ord sammensat, nemlig costume og play. Her klæder man sig ud som en af ens yndlingskarakter, og måske laver nogen små optrædender, hvor man ’lever’ sig ind i rollen. Der blev cosplayet karakterer, lige fra League of Legends til Marvel. Der var endda professionelle cosplayer’s, der kom fra udlandet, og de var klar til at bedømme konkurrencen. Det var også med til, at gøre arrangementet endnu federe, da det er fedt at møde sin ynglings karakter i virkeligheden.

Der var en utrolig fed stemning igennem hele arrangementet, og man havde ikke lyst til at tage hjem. Men desværre har alt sin slutning, og efter 4 lange dage, så kom dagen hvor der skulle spilles finaler. Hele hallen var fyldt med spændte fans, som var klar på at se fede gameplays. Der blev kæmpet til sent hen på aftenen, og til sidst blev vinderne også kåret og der blev givet præmier ud for mere end 300.000 kr. Et utroligt fedt arrangement, og det bliver ikke sidste gang, at vi tager et smut forbi. Stor anbefaling fra Børnepanelet, også selvom du ikke er en hardcore gamer.