Børnepanelet er en gruppe børn og unge mellem 12 og 17 år, som besvarer spørgsmål fra andre unge, om bl.a. mobning eller problemer hjemme.

Børnepanelet afholder ugentligt møde på Albertslund Bibliotek, og kan kontaktes på e-mail: bornepanelet@albertslundbib.dk

 
 
ER DE SOCIALE MEDIER FARLIGE?
TINKA PÅ 15 ÅR HAR SKREVET IND TIL OS OG OPFORDRET OS TIL AT SKRIVE EN ARTIKEL OM DE SOCIALE MEDIER OG DE PROBLEMER DE KAN ..
 
 
GLÆDELIG JUL FRA BØRNEPANELET!
Børnepanelet holder juleferie frem til den 10. januar. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår! kærlig h..
 
 
SKAM - ANMELDELSE
Børnepanelet har været inde og se forestillingen SKAM på Aveny-T. Læs her deres anmeldelse i to versioner, da ikke alle h..
 
 
COPENHAGEN PRIDE
I disse dage præger Copenhagen Pride bybilledet i Kbh. Oliver fra Børnepanelet har skrevet en artikel om Priden betydning..
 
 
ANBEFALINGER: BØRNEPANELET ANBEFALER TIL SOMMEREN...
Ved du ikke, hvad du skal læse her i din ferie? Mangler du lige en god film eller en hel serie, du kan se? Så læs her Bør..
 
 
TEMA: Interview med psykolog Tine om ældres seksualitet
Som ung er det mega svært og måske grænseoverskridende at tænke på at gamle mennesker har sex. Børnepanelet har intervi..
 
 
"MIN FAR ER DØD"
Albertslund Bibliotek havde i januar besøg af foreningen Børn, Unge og Sorg. Aja og Sofie fra foreningen hjælper i dag and..
 
 
TEMA: Interview om Aseksualitet
Hvad er aseksualitet? Børnepanelet har mødt Nanna på 19 år, der fortalte om at være aseksuel, hvad det betyder for hende..
 
 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
Børnepanelet har brugt en eftermiddag på Albertslund Bibliotek sammen med Litteraturmedarbejder Sigrid Radisch Bredkjær, d..
 
 
ER VI ULIGE I DANMARK?
En dreng på 18 år har skrevet til BP og efterlyser en artikel om ulighed i verden og i Danmark. Oliver 19 år har skrevet e..
 
 
KITTY HAR VÆRET SELVSKADER
Lad være med at skære i dig selv - tal med nogen søde mennesker, du har tillid til. Læs hvordan Kitty stoppede .....
 
 
KÆRE DAGBOG - EN HISTORIE
En historie om den svære kærlighed og pubertet, som skiftevis er skrevet af Birgitta 15 år og Marie-Louise, BP. ..
 
 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
Hvad er døden for et fænomen? Hvorfor er døden så svær at tale om og acceptere? Læs artiklerne og bliv måske klogere..
 
 
BAG FACADEN
Hvorfor gå rundt og virke glad, hvis man har det skidt? Det sætter Julie spørgsmålstegn i denne artikel..
 
 
NÅR SKADEN ER SKET
Hvad gør man, når man mister kontakten til vennerne? Artiklen er et led i BP´s tema: "Livet - på godt og ondt"..
 
 
30 ÅR MED LÆSERBREVE
I 1986 startede BP med at besvare læserbreve. Det er foreløbig blevet til i alt 8450 stk. og vi stopper ikke her!!!..
 
 
4 DAGE MED CPH-GAMES
Utrolige spændende dage sammen med andre, som deler den samme passion for spil, konkurrencer osv...
 
 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Filmen/historien er nedadgående i spænding, vi får dog lov til at se mere af det skjulte univers - læs selv!..
 
 
INTERVIEW MED SKUESPILLEREN LINE KRUSE
Line startede sin karriere allerede som 11-årig i filmen "Skyggen af Emma" - læs hvordan det var!..
 
 
HVOR I DANMARK KOMMER DU FRA?
Flertallet af jer, der var inde og sætte et X ved denne afstemning, kom fra Københavns området og Sjælland..
 
  ARKIV 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Allegiant – Part 1 af 2
Set og anmeldt af Marie-Louise og Oliver, Børnepanelet
Sted: Musikteatret Albertslund. Biograferne

Anmeldelsen indeholder historie- og plotelementer fra de to forhenværende film, Divergent og Insurgent. Læs videre på eget ansvar, men stop med at læse nu, hvis du endnu mangler at se filmene! :)

Sat i et fremtidsdystopia, bringer Allegiant endnu engang Beatrice Prior (Tris) og Tobias Eaton (Four) frem på skærmene. Efter en nervepirrende afslutning på Insurgent, der endte på en cliffhanger, der afslørede en verden ude fra Chicago, vender vi nu tilbage, for at udforske de elementer, som der måtte være.

Visuelt formår filmens direktør, Robert Schwentke, endnu engang at imponere, og de visuelle effekter sidder lige i skabet. Man bliver trukket ind i filmen, og dens univers, uden at sætte spørgsmålstegn til det mindste – undtagen nogle få bump på vejen. Et af disse er bl.a. det sofistikerede overvågningsudstyr, som placere personerne direkte i byen, så de tror de selv er der – men samtidig bliver der klippet imellem, at de sidder på en stol – det virker lidt mærkeligt, men er ellers en af de eneste få fejl, som der ligger bag filmens visuelle indtryk.

Allegiant er dog et godt eksempel på, hvad der kan ske med en series historie, når denne bliver malket, på grund af den store mængde fans. Det er også svært at forholde sig objektivt, når man har læst Veronica Roth’s bøger, og her er Divergent da også klart min yndlings i serien.

Historien er derfor nedadgående i spænding, og selvom vi får lov til at se mere at det skjulte univers, som Veronica Roth har kreeret, når hun har skrevet bogen, sætter dette blot flere spørgsmål, end det besvarer. Hovedtemaerne i filmen er dog klar, og der drages paralleller til det virkelige samfund, hvor filmen er lige så samfundskritisk som bogen.

Uheldigvis er der blevet besluttet at dele bogen i to, således at vi får to film. Dette er en fejl, som mange store filmselskaber er begyndt at udnytte, for at kunne sælge flere billetter, på bekostning af filmens sammenhæng. Vi har derfor kun formået at se første del af, hvordan historien skal udspille sig. Men desværre, så skal der altså mere til, før vi er solgt.

Da Divergent har vidst sig at være en fantastisk film, og alle kan lave fejl, vil vi skeptisk følge nøje med i, hvordan del 2 af Allegiant kommer til at udspille sig.

Karakter: 2½ ud af 5 stjerner.

----------------------------

The Divergent series: Allegiant, USA 2016
Action, adventure, mystery
Tilladt for alle over 11 år
Længde: 2 timer og 19 minutter

 

Musikteatret Albertslunds hjemmeside: www.mute.dk

 

http://www.kino.dk/film/d/di/divergent?page=1