Børnepanelet er en gruppe børn og unge mellem 12 og 17 år, som besvarer spørgsmål fra andre unge, om bl.a. mobning eller problemer hjemme.

Børnepanelet afholder ugentligt møde på Albertslund Bibliotek, og kan kontaktes på e-mail: bornepanelet@albertslundbib.dk

 
 
ER DE SOCIALE MEDIER FARLIGE?
TINKA PÅ 15 ÅR HAR SKREVET IND TIL OS OG OPFORDRET OS TIL AT SKRIVE EN ARTIKEL OM DE SOCIALE MEDIER OG DE PROBLEMER DE KAN ..
 
 
GLÆDELIG JUL FRA BØRNEPANELET!
Børnepanelet holder juleferie frem til den 10. januar. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår! kærlig h..
 
 
SKAM - ANMELDELSE
Børnepanelet har været inde og se forestillingen SKAM på Aveny-T. Læs her deres anmeldelse i to versioner, da ikke alle h..
 
 
COPENHAGEN PRIDE
I disse dage præger Copenhagen Pride bybilledet i Kbh. Oliver fra Børnepanelet har skrevet en artikel om Priden betydning..
 
 
ANBEFALINGER: BØRNEPANELET ANBEFALER TIL SOMMEREN...
Ved du ikke, hvad du skal læse her i din ferie? Mangler du lige en god film eller en hel serie, du kan se? Så læs her Bør..
 
 
TEMA: Interview med psykolog Tine om ældres seksualitet
Som ung er det mega svært og måske grænseoverskridende at tænke på at gamle mennesker har sex. Børnepanelet har intervi..
 
 
"MIN FAR ER DØD"
Albertslund Bibliotek havde i januar besøg af foreningen Børn, Unge og Sorg. Aja og Sofie fra foreningen hjælper i dag and..
 
 
TEMA: Interview om Aseksualitet
Hvad er aseksualitet? Børnepanelet har mødt Nanna på 19 år, der fortalte om at være aseksuel, hvad det betyder for hende..
 
 
Anmeldelse af Hamlet-udstilling
Børnepanelet har brugt en eftermiddag på Albertslund Bibliotek sammen med Litteraturmedarbejder Sigrid Radisch Bredkjær, d..
 
 
ER VI ULIGE I DANMARK?
En dreng på 18 år har skrevet til BP og efterlyser en artikel om ulighed i verden og i Danmark. Oliver 19 år har skrevet e..
 
 
KITTY HAR VÆRET SELVSKADER
Lad være med at skære i dig selv - tal med nogen søde mennesker, du har tillid til. Læs hvordan Kitty stoppede .....
 
 
KÆRE DAGBOG - EN HISTORIE
En historie om den svære kærlighed og pubertet, som skiftevis er skrevet af Birgitta 15 år og Marie-Louise, BP. ..
 
 
DØDEN - KOMMER VI I HIMLEN?
Hvad er døden for et fænomen? Hvorfor er døden så svær at tale om og acceptere? Læs artiklerne og bliv måske klogere..
 
 
BAG FACADEN
Hvorfor gå rundt og virke glad, hvis man har det skidt? Det sætter Julie spørgsmålstegn i denne artikel..
 
 
NÅR SKADEN ER SKET
Hvad gør man, når man mister kontakten til vennerne? Artiklen er et led i BP´s tema: "Livet - på godt og ondt"..
 
 
30 ÅR MED LÆSERBREVE
I 1986 startede BP med at besvare læserbreve. Det er foreløbig blevet til i alt 8450 stk. og vi stopper ikke her!!!..
 
 
4 DAGE MED CPH-GAMES
Utrolige spændende dage sammen med andre, som deler den samme passion for spil, konkurrencer osv...
 
 
ALLEGIANT - PART 1 AF 2
Filmen/historien er nedadgående i spænding, vi får dog lov til at se mere af det skjulte univers - læs selv!..
 
 
INTERVIEW MED SKUESPILLEREN LINE KRUSE
Line startede sin karriere allerede som 11-årig i filmen "Skyggen af Emma" - læs hvordan det var!..
 
 
HVOR I DANMARK KOMMER DU FRA?
Flertallet af jer, der var inde og sætte et X ved denne afstemning, kom fra Københavns området og Sjælland..
 
  ARKIV 
SÅDAN ER DET AT HAVE EN TVILLINGESØSTER
Det at have en tvillingesøster
 Af  Freja 21 år

I dag sagde jeg farvel til min tvillingesøster i lufthavnen. Hun skal ud på opdagelser de næste 3 måneder. Jeg glæder mig på hendes vegne. Vi tog hjem og jeg færdiggjorde bogen ”Not that kind of girl” af Lena Dunham. Det er længe siden jeg har læst. Jeg har helt glemt hvor meget jeg holder af det. Så jeg tog fat i en ny, og satte høretelefonerne i. Inden jeg når at læse den første side, går det op for mig, at jeg hører en sang min søster havde vist mig, og bogen jeg skal til at læse i, fik jeg af hende sidste år til jul. Pludselig føler jeg mig helt tom. Mine øjne bliver blanke, og jeg får lyst til at græde. De næste 3 måneder må jeg igen sidde tilbage og grine af mine egne forfærdelige jokes, ikke længere kunne dele alle mine forvirrede og tåbelige tanker, eller kunne spørge hende til råds.

I LIGNER IKKE HINANDEN
Når jeg tænker over det, er jeg blevet spurgt mange gange: ”Hvordan er det at have en tvilling”? De fleste gange har jeg pr automatik svaret: ”Jeg har ikke prøvet andet” eller ”Hvordan er det at have en søster”? Grundlæggende har jeg jo en søster – bare på min egen alder. Selv har jeg aldrig rigtig tænkt over, hvordan det er at have en tvilling. For hun har altid været der. Så hvorfor sætte spørgsmålstegn ved det? Måske kunne det være en god idé. Vi fyldte 21 år i starten af december, så det er vel nok også snart på tide.
En kommentar jeg tit hører er: ”I ligner ikke hinanden”!? Alligevel har mange byttet om på vores navne. Nogle ser os endda som en pakke. Hvis man skal være sammen med den ene, skal den anden også være med. Den logik har jeg aldrig helt forstået. For mig har det været vigtigt at blive accepteret som to forskellige personer. Som har brug for noget forskelligt. Men samtidig ikke gøre forskel. Den balance synes jeg mine forældre har været rigtige gode til at finde. 

Min tvillingesøster har været en tryghedsbase når vi har startet til sportsgrene, fritidsaktiviteter, på klub og i skole. Lidt ligesom hvis man startede en med en veninde. En som man kunne søge hen til så man ikke stod alene og lignede en freak. Og hvis man så alligevel gjorde, var man i det mindste to. 

IKKE HINANDENS FØRSTEVALG
I folkeskolen var vi ret forskellige. Og alligevel ikke. Vi gik i samme klasse, havde samme fritidsinteresser og den samme vennekreds. Min tvillingesøster har altid været den boglige stærke, hvor jeg var lidt mere modig og socialt anlagt. Dengang var vi ikke hinandens førstevalg. Men da vi nåede udskolingen begyndte vi at knytte tættere bånd. Vi blev gode til at hjælpe hinanden med det vi hver i sær havde svært ved, og fortsatte med det i gymnasiet selvom vi ikke valgte den samme studieretning. Min søster valgte den naturvidenskabelige vej, mens jeg tog en samfundsfaglige linje. Det, at vi valgte at gå forskellige veje, og dermed ikke var op af hinanden hele tiden, gav os på en eller anden måde mere at snakke om.  
Efter gymnasiet blev alt anderledes. For snart et år siden tog jeg på højskole. Det var hårdt at stå uden hende. På den anden side, havde jeg meget andet at tage mig til; komme væk hjemmefra og ud i verden, knytte nye venskaber, feste natten lang, få nogle fede oplevelser og være i min egen lille boblen med de andre på højskolen, at jeg ikke lagde så meget mærke til det. I efteråret 2015 var det min tur til at mærke hvordan det var, at være tvillingen der var derhjemme, mens hun tog på højskole. Her oplevede jeg bl.a. hvordan det var at have sin fødselsdag for sig selv. Selvfølgelig det er noget alle andre har, men gud hvor jeg dog synes det var kedeligt! Vi har altid delt opmærksomheden om så det var til en fødselsdag, konfirmation eller til en anden lejlighed. Det var en hel underlig og bizar følelse at være midtpunktet. Det er meget sjovere at være to.

ALTID VÆRE MIN BEDRE HALVDEL
Der har været situationer i mit liv, hvor det har spillet en stor rolle for mig at min tvillingesøster stod ved min side. Bare det at vide at hun var der, og at man altid kan snakke tingene igennem endnu en gang hvis man har behov for det, eller måske få et andet perspektiv. Hvis jeg blev ked af det, behøvede jeg ikke at fortælle om alle mine tanker og følelser omkring en hændelse, fordi hun højst sandsynlig selv havde oplevet det. Hun tumlede måske selv rundt med de samme tanker. Så det gjorde det lettere og mere ukompliceret at snakke med hende end ens forældre og venner. For vi kan hjælpe hinanden med at få ord på det der gør ondt. Med årene har vi fået en dybere forståelse af hinanden. Hvad der forgår inde i hovedet på en. Hvad man går gennem. Og hvor meget det fylder. Hun vil og har altid været min bedre halvdel. Hun er en del af min identitet. Hun har været med til at forme den jeg er i dag. Vi behøver ikke at tale i timevis. Hinandens selskab er nok i sig selv. Hun gør mig tryg. Min tvillingesøster har betydet meget for mig gennem tiden. Så jeg vil i de næste 3 måneder sætte ekstra pris på internettet. For hvis det brænder på kan jeg altid skrive krise mails, beskeder eller være så privilegeret at få en Skype date med hende.