Dreng bliver mobbet i skolen

Jeg bliver mobbet i skole hver dag og jeg kan ikke lide at gå der over. Det er næsten hele klassen og min lærer siger ikke noget skal jeg selv gøre noget . Vil ikke sladre for så bliver det nok også værre. Hilsen og hjælp p. Dreng 14 år

Svar

Hej Dreng,
Det er jeg ked af at høre! Skole skal jo være et sted, hvor man kan være sig selv. Og det skal der gøres noget ved.
Det første du skal vide er, at der ikke er noget galt med dig.
Det er ikke okay, at de andre opfører sig sådan.
Derfor skal der gøres noget, og du har lidt forskellige muligheder.
Den første – og sværeste, er at ignorere dem.
Hvis man kan vise folk, at det ikke går en på, gør de måske mindre ud af det. Men det er ikke altid en mulighed.
Derfor skal du tage fat i en voksen eller lærer. Og nej, det er ikke at sladre. At sladre betyder, at man siger noget om nogen andre, som ikke går ud over en selv. Det er derfor helt okay, at du ber om hjælp – for det her går ud over dig. Det er derfor okay at tage fat i din mor, far eller lærer, og fortælle dem om, hvordan du har det. Det kan være svært at række ud efter hjælp, men du har allerede taget det første skridt ved at skrive herind.
Husk! Du er aldrig alene. Du er velkommen til at skrive herind igen, hvis du har brug for det.
Hilsen Oliver 🙂