Vil gerne bestemme mere selv

Hej BP
Jeg har et helt almindeligt problem – tror jeg nok. Det er, at jeg tit er utilfreds med, hvad min mor og far ber mig om. Fx siger de, at jeg først må gå over til vennerne, når jeg har lavet lektier. Og fx at jeg kun må gå med til fester, hvis min bedste veninde er med og vi følges ad hjem eller jeg bliver hentet af min mor og far.
Jeg synes faktisk godt, at jeg er stor nok til selv at bestemme lidt mere.
Hvis siger I Børnepanelet?
Hilsen
V.B. 14 år (pige)

Svar

Hej V.B.
Jeg kan godt forstå at det er træls.
Men de vil bare have at du lavet dine pligter og klarer dig godt, så det er for at du gør det godt. Men du kunne prøve snakke med dem mht. at de henter dig da jeg sagtens kan forstå at det føles pinligt. Dine forældre vil have at du er i sikkerhed så derfor vil de enten hente dig eller have at du følges hjem med nogen.
Men igen, tag en snak med dem, de vil nok sagtens kunne forstå hvordan du har det, så kan i måske komme på et kompromis.
Men du må også forstå at de gerne vil beskytte dig.
Jeg håber at det går.
Victoria 14 år