Bliver drillet af klassen

Vil i give mig et råd det håber jeg. De driller mig i klassen og siger grimme ting til mig og så kalder de mig grimme ting og griner. Kan ikke lide at sige det til nogen. Hjælp…

Fra

Toke 13

Svar

Kære Toke,

Der er uheldigvis virkelig mange dumme mennesker, som synes det er sjovt, at skulle træde på andre. Jeg kender selv alt for godt hvordan det føles at blive mobbet, og har også stået som offer i rigtig mange situationer. Uanset hvem man er, så er mobning aldrig i orden.

Mit bedste råd til dig, er nok også det sværeste at følge – for man forstår det nok ikke, første gang man hører det, og man tror måske man har forstået det, men det har man ikke. Jeg fik selv dette råd, og forstod aldrig rigtig til at starte med, hvordan det kunne hjælpe mig, før senere i livet.

Mit råd er, at du skal ignorere dem, der mobber dig. Med det, mener jeg ikke, at du skal lukke alt de siger ude – men jeg mener, at du ikke skal lade dig gå det på. Når nogen kalder dig ting, eller prøver på at mobbe dig, så lad vær med at tage det de siger, for gode vare. For hvem er de, til at fortælle dig, at de er bedre end dig? Alle kan sige de er bedre end dig, men kun du ved, at du er helt fin som du er.

Derudover er der også nogen af de klassiske råd – tag fat i en lærer, dine forældre, eller en anden voksen du stoler på, og fortæl dem, om hvad du oplever. Det er vigtigt, hvis du gør det, at du ikke har svaret igen, når nogen har forsøgt at mobbe dig. Hvis du har gjort det, og bagefter går til en lære, så vil de helt klart bruge det imod dig, også selvom du måske kun har prøvet at beskytte dig selv.

Hvis du har brug for yderligere råd, så skal du være velkommen til at skrive igen 🙂

Med venlig hilsen,

Oliver Madsen