Har ondt ved sex

Hej med jer.

Jeg har læst det fine svar fra jer om hende, der ikke har lyst til sex med hendes kæreste.

Jeg har det problem at det gør ondt på mig, når jeg er sammen seksuelt med min kæreste. Jeg ved ikke hvorfor, for jeg er forelsket i ham, men kan han være for hård?

Jeg har kendt ham i et halv år.

Jeg har ikke sagt det til nogen, jeg syntes det er lidt flovt.

Skal jeg gå til længen?

/Agnete 16 år

Svar

Hej Agnete
Det er jeg ked af at høre, da man selvfølgelig skal nyde samværet med ens kæreste uden problemer.
Der kan dog være mange årsager til du får ondt, når i har sex.
Den hyppigste grund, sommange oplever er, at man er stram og der går lidt tid før, at man løsner lidt op. Der gik også lidt tid før, at det ikke gjorde ondt på mig.
Kan dog forstå på det du skriver, at det desværre ikke er blevet bedre, selvom i har prøvet et par gange. Jeg vil derfor forslå, at du tager til lægen.
Der er intet galt i at tage til lægen og blive tjekket, især ikke hvis han/hun kan hjælpe. Der kan nemlig være nogen bakterier eller lignende, som er problemet.Du kan læse lidt om det på nettet. Udover det, så synes jeg du skal snakke med din kæreste om det, hvis du ikke allerede har gjort det. Han kan i hvert fald give dig tryghed.
Har selv haft lidt problemer med mit underliv, og var derfor også lidt flov. Jeg snakkede dog med min kæreste om det, og han blev ikke sur eller lignende, men super forstående og vil gerne hjælpe.
Jeg kan godt se nu at jeg ikke behøvede at være flov, men det er en svær situation at være i, og forstår derfor godt hvorfor du er ked af det.
Din kæreste kan dog nemt fjerne dine bekymringer og frustationer, hvis i snakker sammen. Det kan være jeres hemmelighed og er sikker på, at han gerne vil være der for dig.
Hvis du har mod på det, så synes jeg, at du skal snakke med din mor, da hun måske har haft det samme. Men tag det i dit tempo, da det er personligt og ikke noget du skal presses til.
Hvis du gerne vil prøve, at ha sex med din kæreste igen, så prøv at gøre stemningen ekstra tryg og hyggeligt. I kan eventuelt lave forspil, så du bliver mere klar og bekymringerne forsvinder. Din krop reagere nemlig på dine følelser, og du kan spænde i dine muskler i skeden, som gøre at det kan gøre ondt.
Jeg anbefaler som sagt, at du tager til lægen, da hun/han kan hjælpe dig en del på vej.
Men start også med, at snakke med din kæreste, da jeg er sikker på, at han er forstående og vil hjælpe
Kærlig hilsen
Kamma
fffdff