Far og mor taler ikke samme derhjemme

HJæLP!Den sidste uge er det sådan at min far og mor slet ikke har sagt noget til hinanen – både om morgen og om aftenen.

Det er bare Så underligt og så prøver min søster og mig at snakke – men altså de sidder bare der og kigger ondt på hinanden.

Hvad skal min søster og mig gøre?

Vi er bange for at de bliver skilt og hvad der så skal ske.

Vil i være søde at hjælpe os? Så er i nogle skatte.

kh

L. 13 år og B. 12 år

Svar

Hej L og B
Jeg kan godt forstå at I er bekymrede.
Det er selvfølgelig ikke en særlig sjov situation, og jeg kan godt forstå, hvorfor I har lyst til at hjælpe. Dog er det altså ikke jeres opgave selvom I gerne vil, noget der måske kunne være en god ide, kunne være at I tog fat i et voksent familiemedlem, som har et godt forhold til jeres forældre, så kan de videre tage fat i jeres forældre, da det altså ikke er jeres opgave! Hvem I kan tage fat i afhænger af, hvem der er tætte med jeres forældre, en af jeres bedsteforældre, onkler, tanter eller lignende, hvis I har nogle. Hvis der ikke er nogle oplagte personer inden for familien, kan den ene af jer måske tage fat i en af jeres forældre og uden at anklage, prøve at indikere at i godt kan se og fornemme at ikke alt er som det skal være.
Hvis ingen af jer har lyst til det, kan I måske snakke med en lærer ier trygge ved om det, så kan de tage fat i jeres forældre. Dog skal I nok være forsigtige og i hvert fald bede jeres lærer om, at hvis han/hun tager fat i jeres forældre, at de så skal være ret forsigtige med det, da det typisk ses som et problem, der helst ikke skal ud til for mange.
Jeg håber tingene løser sig.
Hilsen Olivia