Mor taler grimt om far

Hej bp

Jeg bor hos min mor. Far og mor er skilt og det har de været i over et år. Min mor har det med at sige meget grimme ting om min far og hans kæreste og det kan jeg ikke lide for jeg elsker min far, som jeg elsker min mor. Det har gjort at min mor ikke kan lide at jeg kommer over til far, selvom jeg gerne vil derover. Mor siger at jeg ikke har godt af det? Men jeg vil gerne derover og jeg kan også godt lide fars kæreste selvom hun også har været lidt syg.

Men kan min mor tillade sig at nægte jeg ser min far og hvad skal jeg gøre for at mor holder op med at sige de dumme ting om min far og hans kæreste?

kh

Signe – dæknavn 13 år

Svar

Hej Signe
Det lyder heller ikke sjovt, især når du har et super godt forhold til din far og papmor.
Desværre er der rigtig mange forældre, som ender med, at sige grimme ting om hinanden. Det er ikke i orden, når det går udover dig, og der for synes jeg, at du skal sige fra.
Du kan sagtens fortælle din mor, at du ikke er interesseret i at høre på det. Din mor virker nemlig stadig utilfreds over skilsmissen, men det er en voksen sag, og det skal du ikke være indblandet i.
Men hensyn til, at din mor næsten nægter dig at se din far, er ulovligt.
Din far har krav til at se dig, så derefter kan du sagtens fortælle din mor, at du skal snakke med din far, så han kan finde en løsning med din mor.
I kan derefter alle snakke, så dine forældre kan få en forståelse af hvordan du har det.
Håber i finder en løsning <3
Kærlig hilsen
Marie-Louise 19 år